13 december 2018 - 4 min leestijd

Dassault Systèmes versterkt met overname IQMS focus op kleine en middelgrote productiebedrijven

Dassault Systèmes neemt IQMS over voor een bedrag van 425 miljoen dollar. IQMS is een in Californië gevestigde leverancier van ERP-software voor bedrijven in de maakindustrie. Met de overname maakt Dassault Systèmes zijn 3DEXPERIENCE-platform beschikbaar voor kleine en middelgrote productiebedrijven die hiermee hun businessprocessen digitaal kunnen transformeren.

De zogeheten ‘manufacturing ERP mid-market’ kent een omvang van 5 miljard dollar en groeit tot 2023 jaarlijks 7 tot 8 procent. Nu in steeds meer landen sprake is van een hernieuwde groei en kracht van de maakindustrie, is het van cruciaal belang dat producenten kunnen werken met een reeks van onderling naadloos samenwerkende digitale technologieën, die ieder aspect van de bedrijfsvoering van een industriële onderneming helpen moderniseren. Wereldwijd zijn circa 250.000 kleine en middelgrote productiebedrijven actief. Al deze ondernemingen dienen nieuwe productiemethoden te adopteren en te optimaliseren zodat zij innovatieve producten en diensten kunnen blijven ontwikkelen om hun eigen groei te versnellen. Alleen op die manier kunnen zij succesvol opereren in een markt die competitiever wordt.

 

EnterpriseIQ en WebIQ 

IQMS levert twee ERP-producten: EnterpriseIQ voor gebruik on-premise en WebIQ als ‘Software as a Service’ (SaaS)-variant. Beide softwareoplossingen worden gebruikt door circa 1000 met name Amerikaanse fabrikanten van onder andere industriële en medische apparatuur, consumptiegoederen en componenten voor de automotive-industrie. Samen beschikken deze fabrikanten over meer dan 2000 productielocaties wereldwijd. Veel van de gebruikers van IQMS maken tevens gebruik van SOLIDWORKS van Dassault Systèmes en kunnen dankzij deze integratie nu sneller groeien.

 

Integratie 3DEXPERIENCE-platform

De producten van IQMS bieden een ‘all-in-one-oplossing’ die kleinere en middelgrote productie-ondernemingen ondersteunt bij het beheren van hun engineering-, productie- en operationele processen. Hiertoe koppelt de software in realtime werkprocessen op het gebied van orderverwerking, planning, productie en logistiek. Door de oplossingen van IQMS te integreren met het 3DEXPERIENCE-platform biedt Dassault Systèmes deze manufacturers nu een betaalbare oplossing die hen helpt om beter onderling samen te werken, de productie efficiënter te maken, terwijl de businessoperatie sneller en flexibeler wordt.

 

Toegang tot 3DEXPERIENCE Marketplace

Daarnaast kunnen gebruikers van de oplossingen van IQMS dankzij de integratie met het 3DEXPERIENCE-platform nu nieuwe kansen grijpen doordat zij toegang krijgen tot de 3DEXPERIENCE Marketplace. Dit is een grote en wereldwijd actieve community van ontwerpers en engineers. Zij kunnen hun eigen kennis en producten via deze marktplaats aanbieden en tegelijkertijd gebruikmaken van de oplossingen van andere deelnemers aan deze community.

 

Waardecreatie

“Als we naar de industrie kijken, moeten we niet meer denken in termen van productiefaciliteiten. Het draait in de industrie tegenwoordig vooral om het proces van waardecreatie. Dat geldt niet alleen voor disruptieve start-ups en de bekende grote fabrikanten, maar juist ook voor de honderdduizenden manufacturers die de onderdelen en de deelproducten maken die vaak zo belangrijk zijn voor nieuwe gebruikerservaringen”, zegt Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes. “IQMS heeft een diepgaande kennis ontwikkeld van de productieprocessen die daarbij komen kijken. Wij zijn daarom erg blij met de komst van het IQMS-team. Zij maken het ons mogelijk een nieuwe categorie oplossingen te realiseren die een belangrijke uitbreiding betekent voor bedrijven die al gebruikmaken van SOLIDWORKS. Zij kunnen nu volop profiteren van de voordelen die ons platform te bieden heeft.”

 

Operationele efficiency verbeteren

“Jarenlang hebben wij een bijdrage aan het succes van onze klanten geleverd door hen te voorzien van een complete ERP-oplossing die speciaal is ontwikkeld voor middelgrote productiebedrijven”, vertelt Gary Nemmers, President en CEO van IQMS. “Als onderdeel van Dassault Systèmes kunnen we onze afnemers nu helpen met nieuwe werkmethoden die het voor hen mogelijk maken hun operationele efficiency verder te verbeteren. Bovendien kunnen we onze producten en kennis nu wereldwijd aanbieden.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden