5 augustus 2022 - 2 min leestijd

‘Decentaal automatiseringsplatform maakt schakelkast overbodig’

Murrelektronik introduceert met Vario-X naar eigen zeggen het eerste volledig decentrale automatiseringsplatform dat schakelkasten bij machines overbodig kan maken. Het is een open, flexibel en schaalbaar platform dat een oplossing voor alle machinebehoeften biedt.

Door digitale transformatie kan de industrie aan de continu toenemende eisen in productiviteit en kwaliteit voldoen. Het maakt het mogelijk om volledige productieprocessen – van ontwikkeling tot het af te leveren product – in realtime te volgen, inclusief de toeleveringsketen.
Vario-X is een compact, modulair systeem dat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt, en eenvoudig aan machines kan worden gekoppeld. Omdat het een decentraal systeem is, wordt volgens Murrelektronik kostbare installatietijd bespaard. Het instellen verloopt sneller, het systeem is minder foutgevoelig, en dankzij predictive maintenance kunnen onderhoud en downtime worden afgestemd op de productiecyclus.  
De hoofdschakelaar van Vario-X voorziet de backplane van 400 volt. Met een 48V/3,6kW-voeding is de Vario-X regeneratief en voedt hij aandrijvingen die zijn aangesloten via de MQ15 DC-snelaansluitkabelset. De hybride kabel voedt servomodules en actuatoren die in geval van nood veilig kunnen worden uitgeschakeld middels een STO-signaal. Verder is de Vario-X voorzien van een 8Ah Li-Ion-batterij om de IPC te bufferen – voor snelle opstarttijden vanuit de slaapstand. Dankzij efficiënte warmteafvoer is de elektronica beschermd tegen oververhitting en wordt de behuizing van extra stabiliteit voorzien.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden