7 februari 2019 - 4 min leestijd

Demoweek 2019 verbindt kennis en techniek

Van 19 tot en met 22 maart 2019 organiseren acht innovatieve bedrijven in de omgeving van Ede en Veenendaal de Demoweek. Bezoekers van de Demoweek kunnen in een dag volledig op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws op het gebied van automatisering, precisiebewerking, multitasking, meettechniek, additive manufacturing en besturingstechniek. Oftewel alle facetten die samen voor efficiënt productieproces zorgen.

De Demoweek 2019 staat in het teken van ‘verbinden’. Technische bedrijven werken immers constant samen aan de nieuwste ontwikkelingen. Kennis wordt hierbij gebundeld en gedeeld. Dit noemen de organisatoren ‘smart manufacturing’. Kortom, techniek verbindt. Een groot voordeel voor de bezoekers van de Demoweek is dat de acht deelnemende bedrijven zich op een korte afstand van elkaar bevinden. Binnen een straal van drie kilometer kunnen bezoekers zich in één dag laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de verspanende industrie. Het evenement wordt gecomplementeerd met gevarieerde programma gevuld met verschillende activiteiten en demonstraties.

 

Acht bedrijven

Bemet

Bemet International, leverancier van slimme bedrijfssoftware voor maakbedrijven zoals ERP, kwaliteits- en gereedschapsbeheer en CAD/CAM, laat tijdens de DEMOWEEK zien hoe maakbedrijven hun bedrijfsproces naar een hoger level kunnen brengen door inzicht te bieden in het proces en bestaande processen te optimaliseren.

Bendertechniek

Bendertechniek informeert gedurende de Demoweek over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verspanende metaalbewerkingsmachines en industriële 3D-printtechnieken. Ze demonstreren hoe bedrijven met deze nieuwste technieken efficiënter en bedrijfszekerder kunnen produceren.

Cellro

Tijdens de Demoweek geeft Cellro met workshops en een interessant democentrum advies over flexibel automatisering. Samen met een rondleiding in de fabriek biedt Cellro haar bezoekers een kijkje in de keuken en nieuwe inzichten in hun eigen dagelijkse business. De Xcelerate zal live gepresenteerd worden.

DMG Mori

DMG Mori zet de showroom in Veenendaal open tijdens de Demoweek. Diverse producten worden hier opgesteld en gedemonstreerd door specialisten. Oplossingen die bijdragen aan het versnellen en het flexibeler en nauwkeuriger maken van het productieproces, zoals digitalisering en automatisering zullen daarbij aan bod komen. 

Dormer Pramet

Dormer Pramet is tijdens de Demoweek aanwezig bij drie bedrijven: Bender, DMG MORI en Dymato. Hier laat de gereedschapsfabrikant enkele nieuwe producten uit het assortiment zien. De focus zal daarbij liggen op de high-performance volhardmetaal boren, materiaal specifieke tappen, economische frezen voor hoge voeding en frezen voor hogere productiviteit bij vijfassig frezen in o.a. matrijs- en vormenbouw. 

Dymato

De tijd staat niet stil. Tijdens de Demoweek informeert Dymato over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van draaien, frezen en eroderen. Daarnaast laat het bedrijf verschillende automitseringsoplossingen zien, waaronder de nieuwe Hanwha HCR cobots. De makkelijke programmering en flexibele inzetbaarheid zorgen direct voor een verhoging van de productiecapaciteit.

Heidenhain

Tijdens de Demoweek opent Heidenhain letterlijk de deuren van het nieuwe Application Center, waar demonstraties en workshops worden gehouden. Hier kunnen bezoekers terecht met al hun programmeer- en applicatiekwesties. Bezoekers kunnen bij Heidenhain onder meer de opties van Dynamic Efficiency, Dynamic Precision en Connected Machining ervaren op de Hedelius Acura 65 freesmachine. Ook introduceert Heidenhain de TNC Club. Met het TNC Club lidmaatschap haalt de gebruiker van Heidenhain-besturingen het maximale uit zijn machine en besturing.

Mitutoyo

Als innovatieve fabrikant van precisiemeetapparatuur is Mitutoyo wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige en technische expertise. De toekomst van precisiemetingen ligt in innovatieve softwareoplossingen die het volledige potentieel van meetapparatuur naar voren halen. Het Internet of Things (IoT) verbindt verschillende machines met het netwerk, waardoor productieprocessen in real-time kunnen worden gemonitord. Bezoekers kunnen tijdens de Demoweek zien hoe meetapparatuur het productieproces kan optimaliseren.

 

Locaties en openingstijden

De Demoweek vindt van 19 t/m 22 maart plaats in Ede en Veenendaal. Op de website www.demoweek.nl vindt u meer informatie over de Demoweek en kunt u zich aanmelden voor o.a. de diverse workshops. Tijdens het event zijn alle bedrijven geopend op dinsdag tot en met donderdag van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag van 10.00 – 17.00 uur.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden