13 december 2018 - 2 min leestijd

DMFI en NBT gaan als één branchegroep verder

De leden van de brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry en Nederlandse Bakkerij Techniek hebben de intentie uitgesproken om als één branchegroep verder te gaan. De branchegroep, die verder gaat onder de naam DMFI, komt op voor de belangen van de aangesloten leden in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie.

Door de fusie wordt een breed scala aan bedrijven vertegenwoordigd, waaronder machinebouwers en -leveranciers, OEM-ers, skid-bouwers, procesinstallateurs, lasbedrijven in alle sectoren van bakkerij, zuivel, AGF, vlees, vis, dranken zoals sappen, limonades en bier. Door het samengaan ontstaat volgens de voorzitters van DMFI en NBT een organisatie ‘die met nog meer kracht de collectieve belangen behartigt en meer gebundelde kennis en capaciteit heeft om haar leden bij te staan’. Ondanks de schaalvergroting blijft er naar eigen zeggen volle aandacht voor branche specifieke zaken, zoals opleidingen, instroombevordering, normen en wetgeving, voedselveiligheid, samenwerking en collectieve promotie. Bij de nieuwe branchevereniging zijn 36 bedrijven aangesloten.  

“Er ontstaat één effectieve en zichtbare sectororganisatie voor alle foodbelangen”, zegt DMFI-voorzitter Egber Smits. “Door de bundeling van de gemeenschappelijke belangen van de leden beschikt de vereniging over meer autoriteit en inbreng. En door de grote spreiding binnen de diverse voedingsmiddelensectoren geniet de vereniging een breed draagvlak binnen de branche wat een sterke organisatie mogelijk maakt.”

 

Verbinden

Om de samenwerking kracht bij te zetten werd de ledenvergadering georganiseerd bij E&P Opleiding en Advies te Scherpenzeel. Het verbinden stond daarbij centraal. Na de ledenvergadering gaf Cees van Dijk, IWT / Kwaliteitsmanager QA/QC bij E&P een presentatie over hun visie op het opleiden van hoogwaardige lassers voor de voedingsmiddelenindustrie. Hij stak daarbij de hand uit naar de aanwezigen om gezamenlijk de instroom van jonge vakmensen te bevorderen. En om de onderlinge samenwerking tussen DMFI en NBT te bevorderen namen de leden in de laspraktijk-ruimte zelf de lastoorts ter hand. In een onderlinge competitie konden ze hun laskunsten laten zien. Deze wedstrijd was de aftrap voor een jaarlijks terugkomend evenement voor de verkiezing van de beste voedingsmiddelenlasser, die DMFI met de diverse lasscholen wil gaan organiseren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden