22 augustus 2017 - 2 min leestijd

DMG Mori introduceert integrale data-productiestromen op EMO

DMG Mori heeft een adaptief Celos-planningshulpmiddel voor gedecentraliseerde productiecontrole ontwikkeld. Deze wordt voor het eerst op de EMO in Hannover gepresenteerd.

Celos Digital Tooling is een planningshulpmiddel dat een integrale werkstroom voor gereedschapsmanagement van de cloud naar CAM en simulatie tot aan de CNC-besturing regelt. Een nieuwe mobiele gebruikersinterface wordt gepresenteerd in de vorm van de Celos proTAB. Bijzonder is dat DMG Mori hiermee Celos opent voor concurrerende producten, machines uit andere industrieën en voor handmatige werkplekken in de procesketen. De nieuwe Celos netBOX opent de naadloze integratie van de machines in de hogere netwerkstructuren door de beveiliging van data-interactie via cloudplatforms en het IoT. Met andere woorden, Celos ontwikkelt zich vanaf een APP-gebaseerde besturings- en bedieningsinterface naar een data-gebaseerd plannings- en controleplatform voor de digitale productie.

 

Automatisering

Ondanks de fascinerende mogelijkheden van digitalisering blijft het engineeren en produceren de kernactiviteit van DMG Mori. Daarom blijft de machinebouwer ook investeren in de ontwikkeling van automatisering, additive manufacturing, en high-tech machines. Het doel van DMG Mori is dat elke machine in het portfolio uitgerust kan worden met een automatiseringsoplossing. Het koppelen van de machine met de automatisering is een belangrijke focus op de productielocaties om ervoor te zorgen dat klanten hun automatiseringsoplossingen van een enkele bron kunnen ontvangen. Het aanbod betreft momenteel de PH 150 Pallet Handling en de WH 3 Workpiece Handling systemen. Beide systemen worden op de EMO gepresenteerd in het nieuwe Vertico-design. Daarnaast laat DMG Mori ook Robo2Go zien. Dit is een flexibele robotautomatisering voor een groot aantal draaimachines.

 

Additive manufacturing

DMG Mori heeft twee AM-technologieën in het portfolio. Het gaat hier om laseroplassen met een poedernozzle en SLM in een poederbed. De Lasertec 3D en Lasertec SLM series zijn de hoekstenen van DMG Mori’s strategische oriëntatie in deze technologie. Terwijl de Lasertec 3D-hybride het laseroplassen combineert met vijfassig frezen, staat de Lasertec SLM-serie voor het nauwkeurig printen van poeder in een poederbed met behulp van een laser. Beide technologieën vullen elkaar aan en worden op de EMO in een geïntegreerde procesketen gepresenteerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden