9 augustus 2018 - 3 min leestijd

DMG Mori pakt AMB én IMTS groots aan

In september presenteert DMG Mori zowel op de AMB in Stuttgart (18 t/m 22 september) als op de IMTS in Chicago (10 t/m15 september) de nieuwste technologische ontwikkelingen. Op beide beurzen zal de focus liggen op de digitale integratie volgens Industrie 4.0, automatisering en additive manufacturing.

Kerngebieden die DMG Mori rondom de digitale integratie op de AMB en IMTS laat zien zijn Celos voor het in kaart brengen van digitale workflows, nieuwe softwareoplossingen voor productieplanning, exclusieve technologiecycli evenals CAD/CAM- en simulatieoplossingen. Ook wordt op beide beurzen aandacht geschonken aan automatiseringsoplossingen. Op de AMB worden dertien van de 32 machines gepresenteerd met een automatisering. Op de IMTS presenteert de machinebouwer het PH 150 pallethandlingsysteem, een LPP multi-layer palletsysteem, de ruimtebesparende 21 RPP automatiseringsoplossing, de nieuw ontwikkelde, flexibele GX-portaalbelader in het nieuwe Vertico-ontwerp en het mobiele Robo2Go 2nd Generation automatiseringssysteem voor een groot aantal draaimachines. Ook op het gebied van additive manufacturing toont DMG Mori overeenkomsten op de AMB en IMTS. Zo wordt de Lasertec 30 SLM 2nd Generation tentoongesteld. Met deze poederbedmachine kunnen kleine, complexe onderdelen door middel van lasersmelten worden geproduceerd. De 3D-metaalprinter kan verschillende materialen printen en is voorzien van een intelligent poeder-moduleconcept die een verandering van materiaalsoort binnen twee uur mogelijk maakt. De 2nd Generation beschikt daarnaast over het nieuwe Stealth design.

 

Highlights op AMB

Dit jaar staat DMG Mori voor het eerst in hal 10, de nieuwe hal op het beurscomplex in Stuttgart. Hier heeft het bedrijf een stand van 2.200 m2. Naast Industrie 4.0, automatisering en Additive Manufacturing zal de aandacht uit gaan naar machines en technologieën voor de gereedschap- en matrijzenbouw en de medische industrie. Met behulp van bewerkingscentra zoals de monoBlock en DuoBlock serie, de nauwkeurige DMU eVo linear machines en de compacte Milltap 700 laat DMG Mori de mogelijkheden voor deze veeleisende industrieën zien.

Als hoogtepunt op het gebied van gereedschap- en matrijzenbouw presenteert DMG Mori de nieuwste generatie van de Lasertec 75 Shape. Met de Lasertec Shape-serie kunnen geometrisch gedefinieerde oppervlaktestructuren en fijne contouren voor de productie van spuitgietmatrijzen, persstempels, inscripties en andere gravures worden geproduceerd. De Lasertec 75 Shape heeft een nieuwe optionele High Speed Focus die de snelheid in de Z-as verhoogt van 1,5 m/s naar 4 m/s. Tevens kan de laser een polsfrequentie bereiken van maximaal 1.000 kHz en de textuurkwaliteit kan verder worden geoptimaliseerd bij hoge processnelheden. Het resultaat is tot 69% kortere procestijden en dus aanzienlijk lagere kosten per component.

 

Highlights op IMTS

Op een standoppervlak van 1.500 mworden tijdens de IMTS o.a. drie primeurs voor de VS gepresenteerd. De DMU 200 Gantry en DMU 340 Gantry zijn twee van de grootste dynamische freesmachines die DMG Mori op de Amerikaanse mark wil introduceren. De compacte ALX 2500 gaat in première bij IMTS en is een krachtige basisdraaimachine voor veeleisende toepassingen in de auto-industrie. De NHX 4000 3rd Generation, die een wereldpremière beleefde op de Chicago Innovation Days 2018 van DMG Mori, wordt getoond met een 21 RPP-automatisering.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden