30 juli 2019 - 3 min leestijd

DMG Mori presenteert automatisering en digitalisering op EMO

Van 16 tot 21 september 2019 zal DMG Mori de EMO in Hannover gebruiken om de nieuwste innovaties op het gebied van automatisering en geïntegreerde digitalisering te presenteren.

29 van de 45 exposities in hal 2 die volledig door DMG Mori wordt bezet, worden gepresenteerd met automatiseringsoplossingen. Wat digitalisering betreft, zal DMG Mori zich richten op het onderwerp ‘connectiviteit’ als basis voor alle toekomstgerichte producten en technologieën. De connectiviteit omvat alle machines, alle protocollen en werkt met alle platforms en producten. De nieuwste CELOS-versie-update- en automatiseringsoplossingen, waaronder modulaire en robotondersteunde werkstukafhandeling en palletoplossingen, maken het assortiment compleet. Het nieuwe klantenportaal ‘my DMG Mori’ zal ook worden gepresenteerd. De DMG Mori Technology Excellence Centres voor de belangrijkste industrieën Aerospace, Automotive, Die & Mold en Medical completeren de aanwezigheid van DMG Mori op de beurs.

 

Geautomatiseerde waardecreatie

De WH Cell en WH Flex zijn slechts twee van de 29 automatiseringsoplossingen die DMG Mori op de EMO presenteert. Na de succesvolle start van DMG Mori Heitec eind 2017 konden enkele tientallen projecten worden gerealiseerd. In de toekomst biedt de machinebouwer alle bewerkingsmachines in haar portfolio met automatiseringsoplossingen om aan de enorme en gestaag toenemende vraag te voldoen.

Een ander hoogtepunt onder de vele automatiseringsoplossingen in hal 2 is de DMU 65 monoBLOCK met het nieuwe AGV (Automated Guided Vehicle), een stand-alone systeem voor palletautomatisering. Deze oplossing biedt een flexibele automatiseringslay-out met een vrije toegang tot de machine en een intelligent veiligheidsconcept voor samenwerking tussen mens en machine.

 

Geïntegreerde digitalisering

Wat digitalisering betreft, zal DMG Mori zich richten op het onderwerp ‘connectiviteit’ als basis voor alle toekomstgerichte producten en technologieën.

Voor het bedrijf is ‘connectiviteit’ een van de belangrijkste kenmerken op weg naar de digitale fabriek, omdat alleen open interfaces en gestandaardiseerde communicatieprotocollen toekomstgerichte end-to-end integratie en interoperabiliteit van machines en processen kunnen garanderen. Dat is de reden waarom in de toekomst alle nieuwe machines van DMG Mori connectiviteitsconform zijn in hun standaardversies zonder extra kosten. Daarbij ondersteunt de nieuwe IIoT-interface zowel de standaard MQTT- en MTconnect-protocollen als de nieuwe connectiviteitsstandaard Umati (universele machine- en toolinterface) op basis van OPC UA.

DMG MORI presenteert de nieuwe CELOS-APPs in lijn met de focus op geïntegreerde connectiviteit. De nieuwe Application Connector maakt het bijvoorbeeld mogelijk om alle webgebaseerde applicaties rechtstreeks via Celos te bedienen. Dus directe interactie met MES- of ERP-systemen is mogelijk evenals toegang tot gespecialiseerde klantentoepassingen. Met de nieuwe JOB Import-functie kunnen orders rechtstreeks vanuit MES of ERP in de Celos JOB Manager worden geïmporteerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden