19 december 2019 - 2 min leestijd

DMG Mori presenteert drie wereldprimeurs in Pfronten

Van 11 t/m 15 februari organiseert DMG Mori in het Duitse Pfronten wederom het jaarlijkse Open House. Tijdens dit evenement worden ruim 40 machines en vijftien automatiseringsoplossingen gedemonstreerd en krijgen bezoekers alle ins en outs met betrekking tot digitalisering en additive manufacturing. Tijdens het evenement presenteert DMG Mori maar liefst drie  wereldprimeurs.

De eerste wereldprimeur die tijdens het open huis van DMG Mori wordt gepresenteerd is de DMC 65 H monoBLOCK. Dit horizontale bewerkingscentrum  verenigt dankzij het machineconcept de flexibiliteit en ergonomie van een vijfassige verticale machine met de productiviteit en procesbetrouwbaarheid van een horizontaal bewerkingscentrum. De optimale spaanval maakt de wereldprimeurmachine bijzonder geschikt voor procesbetrouwbare bewerking van structurele componenten voor de lucht-  en ruimtevaartindustrie. Daarnaast profiteert de gereedschap- en matrijzenbouw van de mogelijkheid om diepe gaten tot 550 mm te boren in werkstukken. Voor toeleveranciers is de flexibiliteit die de aan beide zijden gelagerder draaizwenktafel levert een pluspunt. Dit maakt het mogelijk om zowel hoge opspantorens als vijfassige werkstukken met een massa tot 600 kg te bewerken.

 

Modulaire automatisering

De tweede wereldprimeur is de PH Cell. Deze modulaire automatiseringsoplossing biedt ruimte tot 40 pallets op slechts 11 m2. Tijdens het open huis zal de PH Cell operationeel te zien zijn aan een DMU 65 monoBLOCK. De zijdelingse belading in de machine garandeert een optimale ergonomie en toegankelijkheid tot de werkruimte. De basisversie van het palletsysteem met één module biedt plaats aan maximaal twaalf pallets met een afmeting van 500 x 500 mm, zestien pallets met een afmeting van 400 x 400 mm of maximaal twintig pallets met een afmeting van 320 x 320 mm. Het systeem kan ook worden uitgebreid met een tweede module, waardoor maximaal 40 palletopslagplaatsen beschikbaar zijn. De tweede module kan achteraf worden ingebouwd zonder dat er extra ruimte nodig is.

 

XXL laserbewerken

Tenslotte presenteert DMG Mori de nieuwe Lasertec 400 Shape. Met deze machine breidt het bedrijf het portfolio van vijfassige machines voor laserstructuren uit voor grote werkstukken met afmetingen tot 3.350 mm x 1.350 mm x 1.000 mm (XxYxZ) en een maximale massa van 20.000 kg. De nieuw ontwikkelde laserkop zwenkt van -100 ° tot + 135 ° en heeft een rotatiebereik van +/- 200 °, waardoor het mogelijk is om ondersnijdingen te produceren.

Meer informatie over het open huis van DMG Mori leest u hier.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden