21 augustus 2017 - 2 min leestijd

DoALL brengt twee zaagmachines naar EMO Hannover

DoALL uit Dordrecht presenteert op de EMO een automatische lintzaagmachine type C-420NC met ombouw en de nieuwe TC-155NC cirkelzaagmachine. Voor DoALL is de EMO de belangrijkste beurs op het gebied van verspaning.

Dennis Kinds, salesmanager bij DoALL: “De EMO is voor ons een van de belangrijkste internationale beurzen op het gebied van verspaning. Het belang zit hem in het internationale karakter met bezoekers van over de hele wereld, en de interesse van – potentiële – wederverkopers.” De recentelijk geïntroduceerde versie van de automatische lintzaagmachine type C-420NC met ombouw is een van de hoogtepunten van DoALL. De capaciteit, prestaties en uitrusting van de lintzaagmachine zijn hetzelfde als de reguliere uitvoering, zowel rechthoek als rond 420 mm, maar er is een in het oog springend verschil; de machine is volledig omsloten. Behalve een eigentijdse en moderne uitstraling geeft dat een aantal andere belangrijke voordelen. Ten eerste is er minder geluidsoverlast tijdens productie, omdat de machine stiller is. Daarnaast kan er geen koelvloeistof ontsnappen uit de machine, dus blijft de werkomgeving schoner. En door de grotere deuren is de machine toegankelijk voor service.

DoALL introduceert op de EMO ook een app die gebruikers van DoALL-lintzagen helpt met adviesinstellingen aan de hand van het te zagen materiaal.

 

Krachtige Cirkelzaagmachine

Naast de lintzaagmachine presenteert DoALL ook de nieuwe cirkelzaagmachine TC-155NC. Een cirkelzaagmachine met een capaciteit van rond 65 mm tot 155 mm en rechthoekig 65 mm tot 105 mm. Kinds: “Deze tot nu toe grootste DoALL cirkelzaagmachine is ontwikkeld om grote aantallen producten te kunnen zagen met korte cyclustijden en hoge nauwkeurigheden. Daarvoor is de machine voorzien van onder andere een 15 kW zware aandrijving, een complete invoertafel voor basismateriaallengtes van zes meter, een variabele klemdruk regeling, spanentransporteur, oliemistfilter en dat alles met een gebruiksvriendelijke bediening.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden