20 mei 2019 - 2 min leestijd

Doosan introduceert nieuwe generatie vijfassige bewerkingscentra

Na de introductie van het nieuwe vijfassige bewerkingscentrum DVF 5000, maakte Doosan Machine Tools tijdens de afgelopen Doosan International Machine Fair in Zuid-Korea, de uitbreiding van deze machineserie bekend. Samen met de DVF 5000 vormen de DVF 6500 en DVF 8000 de nieuwe generatie vijfassige bewerkingscentra van Doosan Machine Tools, die zijn geoptimaliseerd voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken.

De nieuwe DVF-serie isvoorbereid op palletautomatisering, heeft een verbeterde toegang eneenhoger bedieningsgemak. Met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken vijfassig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt, waarmee verspanende bedrijven de productie-output aanzienlijk kunnen verbeteren.De DVF 5000 , DVF6500 en DVF 8000 hebbeneen draai-/kanteltafelmet diameter van respectievelijk 500mm, 650mm en 800mm. De machines worden standaard uitgerust met hogesnelheidsspil met een maximaal toerental van 12.000 min-1, waarbij optioneel een spil met een toerental van 18.000 min-1mogelijk is. De machineskunnen worden gekoppeld aan diverse palletautomatiseringssystemen, wat leidt tot een hogere productiviteit en onbemande verwerking. Om verschillende soorten bewerkingen in één opspanning in een onbemand proces mogelijk te maken is voldoende beschikbaarheid van het aantal gereedschappen een vereiste. Daarvoor biedt het gereedschapsmagazijn plaats voor maximaal 120 gereedschappen. Bovendien bieden de nieuwe bewerkingscentra van de DVF-serie de mogelijkheid voor automatisch laden en lossen van werkstukken, zowel vanaf de voor- als bovenzijde. Zodat ook zwaardere werkstukken via de opening aan de bovenzijde op de draai-/kanteltafel kunnen worden getakeld.

Onderscheidende kenmerken van de nieuwe DVF-serie zijn:
– een nog kleinere footprint dan de voorgaande modellen
– de bewerkingscentra zijn standaard voorzien van een vetsmeersysteem
– de bewerkingscentra zijn ontworpen om de operator beter toegang tot de opspanning te bieden, waarmee het gebruiksgemak verder is gemaximaliseerd
– om de nauwkeurigheid verder te verbeteren, zijn de bewerkingscentra van de DVF-serie uitgerust met een thermische compensatiefunctie voor zowel de spillen als de algehele structuur en behoort koeling van de spil en kogelomloopspillen tot de standaardfuncties
– voor hoognauwkeurige bewerkingen is een meetinstrument voor de gereedschapslengte inbegrepen
– optimale oplossing voor het verwerken van moeilijk te verspanen werkstukken waarmee de afvoer van spanen via een nieuw koelvloeistoftankfilter vergemakkelijkt.

De nieuwe DVF-serie bewerkingscentra worden in Nederland geleverd door Dormac CNC Solutions.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden