15 augustus 2019 - 2 min leestijd

Doosan legt tijdens EMO nadruk op multitasking

Vanuit de industrie is momenteel veel vraag naar automatiseringsoplossingen en een hoger rendement van bewerkingsmachines. Doosan Machine Tools zal daarom tijdens de EMO de nadruk leggen op multitasking technologieën en automatiseringsoplossingen. Op de stand van Doosan zijn een twintigtal high-end, multitasking en meerassige bewerkingscentra te zien, waaronder zes nieuwe machines en automatiseringsoplossingen.

Nieuw in de SMX serie multitasking draaicentra met B-as freesspil, is de uitbreiding met een extra twaalfstations onderrevolver. Dankzij de linker- en rechterspil en de extra onderrevolver in combinatie met de freeskop, stelt het nieuwe model Puma SMX3100ST de gebruiker in staat om complexe werkstukken snel te bewerken en de cyclustijd te verkorten bij de productie van kleinere series van de meest uiteenlopende producten. Door het gebruik van een orthogonale structuur heeft de nieuwe machine een werkbereik van 695 mm in de X-as en 300 mm in de Y-as.

 

Compact en multitasking

Ook met de presentatie van het complete assortiment vijfassige bewerkingscentra, waaronder de nieuwe DVF 5000, 6500 en 8000, legt Doosan de nadruk nog eens extra op multitasking oplossingen.

De DVF-serie is een simultaan vijfassig verticaal bewerkingscentrum dat geoptimaliseerd is voor het frezen van een grote verscheidenheid aan complexe vormen. De DVF 5000 is ontworpen voor simultane vijfassige en nauwkeurige contourbewerking dankzij een 18.5 kW, 12.000 rpm spil en krachtige CNC-besturing. Het bewerkingscentrum is uitgerust met een 500 mm roterende tafel. Een noviteit is de turn-key pallet automatiseringsoplossing met een automatisch werkstukwisselsysteem (AWC), waardoor onbemand bewerken mogelijk is.

Doosan wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden