13 augustus 2018 - 3 min leestijd

Doosan presenteert negen machines op AMB

Doosan zal tijdens de komende AMB in Stuttgart een doorontwikkeling van haar bestaande machines presenteren. Doosan toont negen machines, waarvan twee prototypes, waarmee Doosan op het gebied van compleet bewerken een volgende stap richting high-end bewerken zet.

Onder de highlights vallen de Doosan DVF 5000 en DVF 8000 met de volledige vijfassige simultane bewerkingsmogelijkheden. De DVF 8000 is uitgevoerd met een 12.000 min-1 direct drive spil, een roterende tafel met een diameter van 800 mm een met directe aandrijving. Daarnaast is de DVF 8000 leverbaar met palletwisselsystemen en Fanuc, Siemens of Heidenhain besturing.

 

Compleet bewerken

Ook de PUMA SMX3100ST, die Doosan onder spaan zal demonstreren, mag een highlight worden genoemd. Dit multitasking draai-/freescentrum is een doorontwikkeling van de SMX, waar Doosan al een aantal jaar aan werkt. De SMX3100ST is met een draailengte van 1.540 mm het grootste draai-/freescentrum van de Zuid-Koreaanse machinefabrikant. Standaard heeft de SMX3100ST een draaibare freeskop op een B-as, linker- en rechterspil en een onderturret aan boord.

Zowel de linker als de rechter spil zijn in staat om de C-asbesturing met hoge nauwkeurigheid uit te voeren en verschillende bewerkingsfuncties zoals draaien, frezen en gesynchroniseerd snijden met behulp van een enkele set-up met freesspindel uit te voeren. Daarmee biedt de PUMA SMX-serie ongeëvenaarde flexibiliteit met een grote verscheidenheid aan machineconfiguraties.

 

Dubbele turrets

Specifiek voor de bewerking van fijnmechanische onderdelen heeft Doosan de multi-turret draaimachine Doosan TT1800 series doorontwikkeld naar een versie met dubbele Y-as. Deze TT1300SYY heeft eveneens een linker- en rechterspil die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet en bewerkte onderdelen van elkaar over kunnen nemen. Dat biedt mogelijkheden voor zowel compleetbewerken als verdubbeling van de productie met één machine. Nieuw is dat bij de TT1300SYY, zowel de boven- als onderturret tijdens de bewerking in de Y-as kunnen bewegen.

 

Meer machines 

Doosan presenteert tijdens de AMB verder een PUMA 2600ST draaimachine met automatische machinebelading middels een gantry loader; een Lynx 2100 LSYA draaimachine, een TT1800SY multi-turret draaimachine en het verticale bewerkingscentrum DNM5700.

Ook met een horizontale bewerkingscentrum NHP 4000 doet Doosan een vervolgstap richting high-end machining. Met dit bewerkingscentra biedt Doosan hoge productiviteit en precisie dankzij minimale neventijden, stabiele machinestructuur en thermische vervormingscorrectiefunctie. Om aan milieuvriendelijke eisen te voldoen wordt voor alle as-kogelomloopspillen vetsmering gebruikt.

Dormac CNC Solutions die Doosan in Nederland vertegenwoordigd zal tijdens de beursperiode zowel op de stand van Doosan, als bij LITZ (5-assige bewerkingscentra) stand 10B73 en FAT (vlakbed CNC draaimachines) stand 4A57 aanwezig zijn.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden