17 augustus 2017 - 2 min leestijd

Doosan productieverhogend met dubbele spil naar EMO

Doosan Machine Tools zal tijdens de komende EMO in Hannover 22 machines tonen, waarvan tien op draaigebied en twaalf op freesgebied. Één van de highlights is het twin spindle draaicentrum Puma TW2600GL, dat is uitgerust met dubbele, naast elkaar opgestelde spillen en een snelle gantryloader.

De Puma TW2600GL levert een korte indexeringstijd van de turret, een minimale downtime en een hoge productiviteit. Het draaicentrum biedt, met 18,5 kW vermogen op de spillen, standaard een hoge verspaningscapaciteit. Daarnaast zet Doosan het concept van dubbele spillen ook in, in het nieuwe DMP 500 / 2SP bewerkingscentrum. Dit bewerkingscentrum is uitgerust met een dubbele freesspil en een dubbele gereedschapswisselaar. Daarmee biedt Doosan een freessysteem waarmee de productie ten opzichte van een bewerkingscentrum met een enkelvoudige spil, verdubbeld kan worden. Deze machine, ontworpen om kleine onderdelen in een hoog volume te bewerken, levert een hoge nauwkeurigheid binnen een gebruiksvriendelijke werkomgeving, zelfs bij een spiltoerental van 12.000 min-1. Beide spillen zijn direct gekoppeld met een maximaal vermogen van 18,5 kW.

 

Doorontwikkeling

Dat Doosan zwaar inzet op voortdurende vernieuwingen, laat de Koreaanse machinebouwer zien aan de hand van doorontwikkeling en uitbreiding van zowel succesvolle bestaande als nieuwe modellen. Bij nagenoeg alle productgroepen zijn de verbeteringen terug te vinden in hogere acceleratie en deceleratie, hogere ijlgangsnelheden, hoger koppel in de lage toerentallen, thermische compensatie en procesmonitoring. Ook is de oliesmering grootschalig vervangen door een milieuvriendelijke vetsmering.

 

Multitasking

Op het gebied van multi-tasking machines zet Doosan de ontwikkelingen door, zowel voor kleinere modellen, 6/8 inch klauwplaat, als grotere modellen, 21/24 inch klauwplaat. Doosan zal tijdens de EMO de bestaande modellen SMX 2600ST en SMX 3100ST tonen, uitgevoerd met een extra lower turret, waarmee de mogelijkheden voor multi-tasking nog verder zijn uitgebreid.

Doosan wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions. Zij zijn tijdens de EMO met de volledige crew op de stand van Doosan Machine Tools aanwezig.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden