5 februari 2020 - 2 min leestijd

Dormac demonstreert bewerking complexe producten op TechniShow

Dormac CNC Solutions laat tijdens de TechniShow aan de hand van live-demonstraties zien hoe je kleine en grote series complexe producten op een flexibele en efficiënte manier kunt produceren. Op haar 500 m2 grote stand stelt Dormac daarvoor de nieuwste Doosan draai-, frees-, multitasking- en pendelmachines op. Daarnaast zal de leverancier een cobotplein inrichten en ruim aandacht besteden aan procesautomatisering en -optimalisatie. Dormac geeft daarmee invulling aan “Next Step in Smart Technology”, het centrale thema van TechniShow 2020.

Van de nieuwe machines die Doosan Machine Tools het afgelopen jaar heeft geïntroduceerd, is de vijfassige DVF-serie bewerkingscentra een highlight op de beurs. Met deze productiemachines kunnen werkstukken in één opspanning in een hoge nauwkeurigheid compleet worden bewerkt. De DVF-serie heeft een compacte footprint, een standaard vetsmeersysteem, thermische compensatie op spil en machineframe en de bewerkingscentra zijn geoptimaliseerd voor onbemande productie. De DVF-serie is leverbaar met tafelgroottes met een diameter vanaf 500 mm tot 800 mm.

 

Multitasking 

Dormac demonstreert in het multitaskingsegment de SMX3100 van Doosan. Met deze multitasking machine kunnen complexe geometrieën in één procesgang worden bewerkt. Gezien de hoge bewerkingsnauwkeurigheden en prijs-/prestatieverhouding van de multitaskingmachines uit de SMX serie, biedt Doosan hiermee productieoplossingen aan met een hoge return on investment. Bezoekers kunnen tijdens de TechniShow op de SMX een eigen miniatuurauto laten produceren.

 

Automatisering

De vraag naar logistieke automatiseringsoplossingen is de afgelopen jaren enorm gestegen. Naast inzet van industriële robots, biedt Dormac daarvoor ook automatiseringsoplossingen met inzet van cobots van Doosan Robotics. Op het cobotplein midden op de stand zal Dormac meerdere applicaties demonstreren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden