17 oktober 2017 - 2 min leestijd

Dormac toont actuele frees- en draaioplossingen op Metavak

Machineleverancier Dormac CNC Solutions uit de Goorn zal op de Metavak in Gorinchem een frees- en een draaioplossing presenteren in een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Dormac demonstreert daarvoor het vijfassige bewerkingscentrum DNM 350-5AX en de Puma GT2100 draaimachine, beiden van Doosan.

De DNM 350-5AX zal op de Metavak voorzien zijn van gereedschappen van Hoffmann Quality Tools. Het vijfassige bewerkingscentrum is leverbaar met Fanuc of Heidenhain besturing en Doosan biedt de mogelijkheid om de machine uit te rusten met een 12.000 min-1 of 20.000 min-1 spil. De gereedschapswisselaar is leverbaar met ruimte voor 30, 40 of 60 posities. De A-as van de machine kan 150º verdraaien en de C-as 360º.

 

Kwalitatief en betaalbaar

Met een hoge stabiliteit, hoge prestaties, laag energieverbruik en hoog gebruiksgemak voor de machinebediener biedt Dormac met de Puma GT2100 van Doosan een kwalitatieve en betaalbare draaimachine met een zware blokgeleiding voor zwaarverspanen. Dormac toont de Puma GT2100 met bandfilter die fijne spaan- en vuildeeltjes effectief uit het koelwater verwijdert. Inzet van een bandfiltersysteem is van belang om verstoring van het bewerkingsproces door spaan- en vuilresten te voorkomen, met name van aluminium en gietijzerdeeltjes. Ook oliemist die vooral bij zwaardere bewerkingen ongezonde dampen produceren, veroorzaken in de praktijk een slechte luchtkwaliteit en verhogen de machine- en koelwatertemperatuur en zorgen dus voor een verstoring van het bewerkingsproces. Het AOF oliemistfilter dat Dormac op de GT2100 toont, voorkomt die effecten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden