11 oktober 2018 - 2 min leestijd

Dormac toont automatische werkstukbelading op Metavak

Dormac CNC Solutions zal tijdens de Metavak in Gorinchem een oplossing presenteren voor automatische werkstukbelading aan een bewerkingscentrum. Dormac toont een complete cel bestaande uit een Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum met daaraan gekoppeld een DPA Gantry Loader.

Dormac biedt daarmee een oplossing op de vraag uit de markt naar betaalbare oplossingen voor automatische werkstukbelading. Volgens technisch directeur Huib Wennekes bieden Gantry Loaders een goede oplossing voor gebruikers die de voorzijde van de machine toegankelijk willen houden voor handmatige belading/instellen van de machine. Dormac heeft daarom een uitgebreid programma Gantry Loaders voor draai- en freesmachines in haar leveringsprogramma opgenomen. De vierassige DPA Gantry Loader die Dormac aan het Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum heeft gekoppeld heeft een enkele arm verplaatsing naar één zijde en is uitgevoerd met een roterende stocker.

 

DNM 4500

Het Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum is een vernieuwde versie van de voorgaande succesvolle DNM serie. Met een 6% groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14% grotere tafel biedt de DNM 4500 de hoogste bewerkingscapaciteit in deze klasse. De DNM 4500 is met een werkbereik van 800 x 450 x 510 mm geschikt voor bewerkingen aan complexere werkstukken binnen een kleine footprint.

Doosan past in deze DNM serie ook spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindel eenheid. (8.000 /12.000 rpm 18,5/11 kW). Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatiesysteem, hetgeen een hogere bewerkingsnauwkeurigheid oplevert. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en het geluid op.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden