25 maart 2019 - 2 min leestijd

Dormac toont compleetoplossing op Brabantse Metaaldagen

Dormac CNC Solutions zal tijdens de Brabantse Metaaldagen in Den Bosch, haar oplossing presenteren voor 24/7 freesproductie. Het systeem bestaat uit een Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum, cobotbelading met Easyloader werkstuktafel, AOF aircleaner, hogedruk koelsysteem en een briketteerpers voor spanenafval.

Dormac CNC Solutions wil daarmee laten zien dat procesautomatisering niet zonder procesoptimalisatiekan. De machineleverancier heeft zich gespecialiseerd in procesbeheersing en een programma opgebouwd van systemen die procesverstoring grotendeels kunnen voorkomen. “Wanneer machines 24/7 worden ingezet in plaats van een shift per dag, vervuilt het koelwater sneller, loopt de temperatuur van koelwater hoger op en hopen spanen zich op, op plaatsen waar je dat niet wilt. Al die procesverstoorders kunnen met de juiste systemen worden voorkomen,” aldus technisch directeur Huib Wennekes. “We laten nu zien hoe dat aan een bewerkingscentrum werkt, maar voor een draaimachine geldt hetzelfde.”

 

Doosan DNM 4500

Het Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum is de nieuwe generatie van de succesvolle DNM serie. Met een groter bewerkingsbereik, grotere verplaatsingen in de X- en Y-as en een werkbereik van 800 x 450 x 510 mm, biedt de DNM 4500 een hoge bewerkingscapaciteit in deze klasse. De DNM 4500 is geschikt voor bewerkingen aan complexere werkstukken binnen een kleine footprint.

 

Doosan Robotics

Dormac zet voor machinebelading de cobots van Doosan Robotics in. Deze cobots hebben een hoge functionele veiligheid dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren, hebben een uiterst nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform uiterst betrouwbaar. De cobots van Doosan Robotics zijn daarmee in staat om complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving.

 

Spanen samenpersen

Ook de briketteerpers voor het spanenafval is nieuw. Hiermee kunnen verspaners het spanenafval samenpersen en gecomprimeerd aanbieden aan verwerkers van metaalafval. Door het afval op die manier te comprimeren wordt verlies van het olie- en emulsie voorkomen en leveren de briketten een hogere prijs op dan losse spanen. De briketteerpers die Dormac in het programma heeft is compact en kan direct naast de spanentransporteur worden geplaatst.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden