20 november 2018 - 2 min leestijd

Dormac verwerft dealerschap voor cobots van Doosan Robotics

Dormac CNC Solutions heeft het officiële dealerschap van Doosan Robotics verworven voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland.

De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren, eennauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform betrouwbaar.De cobots van Doosan Robotics zijn daarmee in staat om complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving.Directeur Joost Verschure van Dormac ziet dat de cobots van Doosan Robotics daarmee perfect inzetbaar zijn voor automatisering van machinebelading en andere uit te voeren handelingen in de productie. Dormac Productie Automatisering heeft het afgelopen jaar al meerdere applicaties ontwikkeld voor cobots en ziet grote mogelijkheden om meerdere taken rondom de verspanende productie te automatiseren.

 

Flinke omzetgroei verwacht

Doosan Robotics biedt een gevarieerde line-up van cobots met een laadvermogen van 6 kg tot 15 kg en een werkbereik van 0,9 meter tot 1,7 meter. Doosan Robotics heeft haar cobot programma voor het eerst in Europa gepresenteerd op de afgelopen vakbeurs Automatica. Doosan Robotics in Zuid-Korea beschikt over een productiefaciliteit voor 7.000 cobots en verwacht een jaarlijkse omzetgroei van 20%. De productiefaciliteit is gekoppeld aan de doelstelling om op dit gebied binnen drie jaar tot de marktleiders te behoren. Naast Azië ziet Doosan Robotics Europa als de tweede grote groeimarkt voor cobots. Op dit moment wordt er gewerkt aan de opbouw van een Europees distributiecentrum en een dealernetwerk in Europa.

Dormac zal de cobots van Doosan Robotics tijdens het Open Huis op 22 en 23 november aanstaande presenteren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden