21 augustus 2018 - 2 min leestijd

Dormatec toont op AMB oplossingen voor optimalisatie verspaningsproces

Tijdens de AMB presenteert Dormatec diverse producten die het verspaningsproces optimaliseren, waaronder hogedruksystemen, koelsystemen, olienevelfilters, olie-afscheiders en filtratiesystemen. Alle systemen kunnen merkonafhankelijk op iedere draai- en freesmachines worden ingezet.

Wanneer verspanende machines 24/7 worden ingezet, nemen de risico’s van vervuiling van het koelwater, oplopende temperatuur en vooral spaanophoping sterk toe. Vaak leidt dit tot ongewenste stilstand die veelal optreedt tijdens onbemande productie-uren. Om dat te voorkomen levert Dormatec Environment Systems een breed programma producten die het verspaningsproces optimaliseren.

Hogedruksystemen spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van het verspaningsproces en het terugdringen van stilstand in onbemande productie situaties. Deze zorgen dat het koelwater onder hogedruk direct op het snijvlak van draai- en freesgereedschappen wordt gericht. Naast een sterke verbetering van de spaanafvoer neemt daardoor de kwaliteit van de bewerkingen sterk toe en de gereedschapslijtage sterk af. Dormatec zal op de AMB het nieuwste hogedruksysteem met geïntegreerde koeling presenteren.

 

Veilig werkmilieu

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van een schoner en veiliger werkmilieu. De inzet van olienevelfilters op verspanende machines zorgt voor een effectieve afzuiging en filtratie van emulsienevel, olienevel, rook en hinderlijke geuren die vrijkomen bij draaibanken, freesbanken en bewerkingscentra. De units zijn uitgerust met reinigbare en herbruikbare elementen die schadelijke emissies, stoffen en aërosolen op effectieve wijze (99,97%) uit de lucht verwijderen. Noviteit tijdens de AMB is de introductie van de LED indicator.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden