12 februari 2021 - 2 min leestijd

Dormer Pramet rondt overname Miranda Tools af

Dormer Pramet heeft de eerder aangekondigde overname van Miranda Tools, een fabrikant in India van High-Speed Steel (HSS) snijgereedschappen, afgerond. Miranda Tools, met haar hoofdkantoor in Mumbai (India), is een van de toonaangevende merken in de regio op het gebied van snijgereedschap. Daarnaast beschikt Miranda, dat meer dan 580 mensen in dienst heeft, over diverse productiefaciliteiten in de Indiase staat Gujarat. 

De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet met een gerenommeerd productieplatform. Daarnaast wordt het aanbod van gereedschap voor de industrie en de onderhouds- en revisiebranche sterk verbeterd. Miranda biedt een gevarieerd productportfolio aan met onder andere boren, tappen, frezen en zagen. 

Op 23 december vond de inhuldigingsceremonie plaats in de belangrijkste productie-eenheid van Miranda in Ankleshwar. Stefan Steenstrup, algemeen directeur van Dormer Pramet: “Ik ben erg blij dat we een overeenkomst hebben bereikt om Miranda Tools over te nemen en verwelkom ze in de Dormer Pramet familie. We zien veel overeenkomsten tussen de twee bedrijven, met een gevestigd distributienetwerk, langdurige partnerschappen met klanten en een focus op productkwaliteit en service.”

Reputatie

Miranda Tools is opgericht in 1945 en heeft een sterke reputatie opgebouwd in heel India, net als vele andere exportmarkten, en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. 

De overname versterkt de positie van Dormer Pramet in de Indiase en bredere Aziatische markten en ondersteunt een groot aantal kleine tot middelgrote werkplaatsen, die sterk afhankelijk zijn van HSS-snijgereedschap. Door onze productiefaciliteiten uit te breiden naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa en nu ook Azië, kunnen we deze markten beter bedienen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden