11 mei 2023 - 2 min leestijd

Drie Brabantse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

Marvu foodprocessing equipment uit Sint-Oedenrode, Constructiebedrijf De Vries uit Eindhoven en Van de Brande Metaal & Techniek uit Bladel zijn genomineerd voor de OOM Award Midden- en Oost-Brabant 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Midden- en Oost-Brabant op 9 juni.

Marvu is gespecialiseerd in interne transportsystemen voor de voedselverwerkende industrie. Gijs de Veer, proces engineer en stagebegeleider, noemt opleiden het fundament van het bestaansrecht van Marvu. “Het zorgt voor motivatie, energie, toewijding en steeds meer kennis. Opleiden zorgt ervoor dat je bedrijf alle toekomstige uitdaging aan kan. Zonder opleiden is dat onmogelijk. Daarom zijn we er continu mee bezig, op alle niveaus.”

Projectmanager Martijn Kanters was ooit stagiair bij Constructiebedrijf De Vries en leidt als praktijkopleider nu zelf BBL’ers op. “We willen iedereen de gelegenheid geven door te groeien. Dat is superbelangrijk voor ons bedrijf. Het helpt ons aan nieuwe aanwas en goeie vakmensen waarmee we weer jaren vooruit kunnen. Daarnaast geeft het mij als praktijkopleider ook gewoon een goed gevoel als ik collega’s stappen zie maken.” 

Van de Brande Metaal & Techniek is totaalleverancier van plaatwerk en verspaning. Robin van de Brande is samen met zijn broer Nicky eigenaar én praktijkopleider van het bedrijf: “Het geheim van opleiden is dat je iederéen de kans geeft het vak te leren, jong en oud. Het is niet alleen noodzakelijk, maar ook leuk. Het is geweldig om te zien hoe jonge talenten doorgroeit tot echt vakmensen. Opleiden betekent vakmensen én een goed team. Dat is het belangrijkste in ons werk.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. 

Foto: Olivier Huisman

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden