23 augustus 2017 - 2 min leestijd

Drie Iscar gereedschap-primeurs op EMO Hannover 2017

Iscar introduceert dit jaar op de EMO een drietal nieuwe gereedschappen. De Whisperline met trillingsgedempte kotterbaren, de SumoChamp lijn met nieuwe boorpunten voor het boren van aluminium en de uitbreiding van de T-Slot lijn met verwisselbare schijffrezen behoren tot de highlights.

Iscar biedt een breed scala aan stalen en hardmetalen baren die uitgerust kunnen worden met verschillende wisselplaatgeometrieën. Bij het kiezen van de juiste baar voor interne draaibewerkingen, wordt de keuze van het gereedschap bepaald door de diepte van het te bewerken gat versus de diameter en het type materiaal. Bij grote L/D- verhoudingen (lengte/diameter) kunnen vibraties ontstaan waardoor de nauwkeurigheid en de oppervlakteruwheid in het gedrang komen. Omdat de stalen baar (tot 4xBD) en de hardmetalen baar (tot 6xBD) beperkt zijn in de diepte die ze trillingsvrij kunnen bewerken, heeft Iscar een trillingsvrije kotterbaar ontwikkeld. De Whisperline kotterbaar kan probleemloos tot 14xBD ingezet worden. Aan de binnenzijde van de kotterbaar is een dempmechanisme ingebracht dat bestaat uit een zware massa die wordt ondersteund door een rubberen veerelement. Het rubberen veerelement bevat olie om het vereiste dempende effect te verhogen. Het dempingsmechanisme wordt geactiveerd tijdens het bewerken met hoge overhangende werkdieptes.

 

Boorpunten voor aluminium

Iscar heeft het assortiment SumoChamp boorpunten uitgebreid met een nieuwe variant. De ICN boorpunt is uitgerust met een nieuwe geometrie die speciaal is ontwikkeld voor het boren in aluminium en non-ferro materialen. De geometrie bestaat onder andere uit scherpe snijranden en de boorpunten hebben een gepolijst buitenoppervlak voor een lage wrijving. De boorpunten zijn verkrijgbaar in een diameterbereik van 10 mm tot 19.5 mm. De nieuwe boorpunten kunnen gemonteerd worden op alle standaard SumoChamp boorlichamen.

 

Verwisselbare schijffrezen

Een andere noviteit op de EMO is de uitbreiding van de T-Slot lijn. Op de houders kunnen verwisselbare schijffrezen worden gemonteerd. Dankzij de nieuwe ontwikkeling kunnen de houders nu ook uitgerust worden met draadsnijfrezen. De SD TRD draadsnijfrezen zijn verkrijgbaar in een diameter van 32 mm of 40 mm en zijn geschikt voor het zowel intern als extern draadsnijden. Huidige T-Slot gebruikers kunnen hun reeds beschikbare houders voor de nieuwe applicatie gebruiken. Via een verloopstuk kan deze freeskop ook op een MultiMaster gemonteerd worden. Hiermee worden de gebruiksmogelijkheden voor eigenaren van Multimaster- of T-Slothouders enorm uitgebreid.

 

Digitalisering

Iscar zal tijdens de EMO ook ingaan op het thema Industrie 4.0. Hier zullen de Matrixkasten een belangrijke rol gaan spelen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden