12 september 2022 - 2 min leestijd

Drie metaalbedrijven in de race voor OOM Award Midden-Nederland

Van den Berg Mechanisatie uit Kockengen, Van Pommeren Las- en Montagebedrijf uit Veenendaal en We-Metal uit Renswoude zijn genomineerd voor de OOM Award Midden Nederland 2022. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Midden-Nederland op 14 oktober.

“Wij kunnen niet zonder opleiden”, zegt directeur Johan Rigters van We-Metal. “Wij hebben veeleisende klanten. Daarbij horen goed geschoolde mensen die kunnen werken met de nieuwste technieken en thuis zijn in de markt. Opleiden is daar de enige manier voor. Zonder opleiden kunnen we niet groeien en niet de mensen vinden die we zo hard nodig hebben. En het is ook leuk. Als je onze praktijkopleiders bezig ziet met onze jonge talenten, daar krijg je gewoon heel veel energie van.”

Ook Leendert van Pommeren van Van Pommeren Las- en Montagebedrijf zweert bij opleiden: “Het levert ontzettend veel op. Enthousiaste medewerkers, doorgroeimogelijkheden, de toekomst van ons bedrijf. We kunnen de mooiste dingen bedenken, maar zonder de vakmensen op de werkvloer gebeurt er niks. Daarom blijven we hameren op opleiden en daarin is de nominatie voor de OOM Award een mooie extra stimulans. Zonder opleiden zijn wij geen bedrijf.”

“Opleiden is voor onze branche onmisbaar”, zegt praktijkopleider en eigenaar Sebastiaan van den Berg van Van den Berg Mechanisatie. “De ontwikkelingen gaan zo snel, je moet bijblijven. Het geeft mij ook heel veel voldoening als hier een jonge medewerker binnenkomt via een snuffelstage en uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardig monteur. Opleiden hoort er voor ons gewoon bij. Of je nou 16 of 40 jaar bent: je moet vooruit kunnen.”

Activiteiten

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden