6 juni 2018 - 2 min leestijd

Eerste CastForge voortvarend van start

Deze week wordt in Stuttgart de eerste editie van de vakbeurs CastForge georganiseerd. Deze beurs staat volledig in het teken van gietstukken en smeedwerk met verspaning. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om de nieuwste informatie over gietstukken en smeedstukken van staal, grijs gietijzer, nodulair gietijzer en non-ferrometalen te ontdekken. In totaal zijn er 150 exposanten.

Tijdens een persconferentie voor de opening van de beurs vertelt Gunnar Mey, Industry Division Director bij Messe Stuttgart, dat CastForge een gat sluit in het industriële beurslandschap.”Met CastForge krijgen fabrikanten en ervaren bewerkingsspecialisten van gietstukken en smeedwerk voor de eerste keer hun eigen platform. Ze kunnen hun portefeuilles presenteren in een van de sterke economische regio’s van Europa, waar veel inkoopbedrijven uit de industrie, zoals de machinebouw, voertuig- en aandrijftechniek, bouwmachines, pompen en hydraulische systemen, evenals de toeleveringsindustrie. “

 

Afgestemd concept

Het concept voor de nieuwe vakbeurs is afgestemd op de behoeften van industriële bedrijven, exposanten en bezoekers. Het antwoord op de première van CastForge was dan ook groot. Meer dan 150 bedrijven waren overtuigd van de vakbeurs die plaatsvindt in het hart van Europa en de verwachtingen met betrekking tot het aantal exposanten en de bezette tentoonstellingsruimte werden overschreden tijdens dit eerste evenement. Thomas Laue, Inkoop Manager bij de gieterij van Heunisch uit Bad Windsheim (D), verklaarde: “De geboorte van CastForge is een echte meevaller voor Heunisch Guss. We kijken erg uit naar de presentatie van ons bedrijf op een vakbeurs die op onze producten is gericht.” Sebastian Knust, Sales en Marketing Manager bij Schmiedewerk Stooss uit Hedingen (CH), voegde toe: “CastForge is een vakbeurs met interessante bezoekers op het gebied van smeedstukken en ringwalsen. Het geeft ons een perfect platform om met nieuwe klanten in contact te komen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden