27 mei 2019 - 2 min leestijd

Eerste genomineerden OOM-Awards 2019 bekend

De eerste genomineerden voor de OOM-Awards 2019, de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, zijn bekend. Het gaat om de regio’s Gelderland, Noord-Holland en Utrecht, de andere nominaties volgen binnenkort. De eerste winnaar wordt bekendgemaakt op 5 juni.

“Opleiden is ontzettend belangrijk in de metaal”, zegt ARU-eigenaar Co de Vries, genomineerd in de regio Noord-Holland. “Wij hebben nieuwe talenten hard nodig in deze sector. Daarom zetten we de deur wagenwijd open voor leerlingen. We proberen ze de hele breedte van ons werk mee te geven, van verspanen tot constructie. Ik vind het heel mooi als zo’n leerling uiteindelijk dan zijn of haar diploma haalt. Dat geeft echt voldoening. Net als de nominatie voor de OOM-Award: daar zijn we best trots op.”

Criteria nominatie

De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. De eerste uitreiking (Noord-Holland) is op woensdag 5 juni.

 

Genomineerde bedrijven

Deze bedrijven zijn genomineerd voor de OOM-Award 2019:

Gelderland: Bronkhorst High-Tech (Ruurlo), Hewigo (Winterswijk) en L.M.B. Vorden (Vorden)

Noord-Holland: ARU (Assendelft) en Jachtwerf Stofberg (Enkhuizen)

Utrecht: Roxin CNC (Harmelen), OMVE Netherlands (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude)

 

Over de OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden