16 augustus 2021 - 3 min leestijd

Eerste genomineerden OOM Awards 2021 bekend

De eerste genomineerden voor de OOM Awards 2021, de onderscheiding voor de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland, zijn bekend. Het gaat om drie bedrijven in de regio Zuid-Holland: ARCO metaal in Boskoop, HTC parking & security in Waddinxveen en Logiqs in Maasdijk. De nominaties voor de overige regio’s volgen na de zomer.

“In deze sector kunnen we niet zonder opleiden”, zegt Arco Molenaar, eigenaar en één van de twee praktijkopleiders van Arco metaal. “De jonge jongens en meiden zijn letterlijk de toekomst van onze bedrijven. Daarnaast is vakmanschap een must in de metaal, het is de basis van het vak. Daarom volgt iedereen hier minimaal één opleiding of cursus per jaar en hebben we ook altijd enkele BBL’ers in opleiding. Met de nominatie voor de OOM Award zijn we dus ook heel blij. Het is een waardering voor waar we al jaren mee bezig zijn.”

Het Westlandse bedrijf Logics maakt systemen voor vertical farming en magazijnautomatisering. Goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar, zegt HR Business Partner Ömer Koç van Logiqs. “Daarom kan iedereen hier cursussen of opleidingen volgen en besteden we ook veel aandacht aan het begeleiden van stagiairs. Alles we voorop willen blijven lopen, is het superbelangrijk dat iedereen zich hier blijft ontwikkelen. En onze medewerkers willen ook opgeleid worden. Zo kun je steeds weer nieuwe stappen maken.”

Innovaties

“Opleiden is enorm belangrijk voor een bedrijf als het onze”, zegt Yvonne van der Kleij, HR-adviseur van HTC parking & security. “Wij zijn hier altijd bezig met innovaties. Dat lukt niet zonder goed opgeleide mensen die daarin meegaan. Daarom hechten we heel veel belang aan opleiden. Op alle niveaus en voor jong en oud. We hebben onlangs zelfs onze eigen HTC Academy gelanceerd. Daar zijn we best trots op.”

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. De eerste uitreiking (Zuid-Holland) is op 24 september.

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden