12 juni 2017 - 2 min leestijd

Efficiënte extractie van oliedampen in walsfabrieken

Voordat aluminium wordt omgezet in metalen platen en folies, gaat het metaal door verschillende warme en koude walsprocessen. De walsrollen worden besproeid met olie dat voorkomt dat de rollen en de metalen strippen schade oplopen. In een project dat werd geleid door Achenbach Buschhütten uit Kreuztal (D), een fabrikant van o.a. walslijnen, werd een nieuwe afzuigkap ontwikkeld voor de extractie van verdampte oliën. Er is berekend dat dit systeem bij een typische walsfabriek 330.000 kWh elektrische energie per jaar kan besparen.

Walsoliën zijn kerosineachtige koolwaterstoffen die, afhankelijk van het gewenste aluminiumproduct, speciale additieven bevatten. De oliën worden tijdens het walsen op de rollen gespoten en verdampen gedeeltelijk. Deze oliedamp moet uit de omgevingslucht in de buurt van het walssysteem worden geëxtraheerd om de luchtkwaliteit in de fabriek te waarborgen en te voorkomen dat de damp zich opbouwt tot explosiegevaarlijke hoeveelheden. Tevens zijn de oliën vrij duur dus is recycling een must. Een goed afzuigsysteem is dan ook niet weg te denken bij walsprocessen. Het nadeel van deze afzuigsystemen is dat ze ontzettend veel energie verbruiken.

 

Gericht afzuigen

Vergeleken met oudere afzuigsystemen, kan de nieuw ontwikkelde afzuigkap van Achenbach Buschhütten de oliedamp afvoeren naar een recyclinginstallatie met een lager ventilatorvermogen. Tot nu toe kon de verontreinigde lucht bij het koudwalsen van aluminium alleen ongericht worden afgevoerd door het afzuigsysteem. Dit betekende dat er grote hoeveelheden lucht moesten worden verplaatst en dit vroeg om veel ventilatorvermogen. De oliedamp kan met het nieuwe systeem gericht bij de bron worden afgevoerd dankzij het verbeterde ontwerp. Dit halveert het af te zuigen luchtvolume en het ventilatorvermogen. Voor koudwalsfabrieken in de aluminiumindustrie is de afzuiging de één na grootste energieverbruiker. Een halvering van het energieverbruik is dan ook een gigantische besparing. De aandrijving van de walsrollen verbruikt nog altijd de meeste energie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden