9 januari 2018 - 1 min leestijd

EMCO nu ook met Heidenhain CNC Pilot 640 besturing

EMCO biedt de E45 en E65 CNC-draaimachines nu ook aan met de nieuwe Heidenhain Pilot 640 besturing. Deze Heidenhain besturing completeert het besturingsaanbod bij EMCO dat voor deze machines reeds bestond uit de besturingen van Siemens en Fanuc.

Het voordeel van de Heidenhain Pilot 640 besturing voor de CNC-draaimachines van EMCO is de smart.TURN functionaliteit. Deze functie zorgt voor een eenvoudige programmering en maakt daarmee de weg van idee naar product korter. De basis van de smart.TURN functionaliteit is Heidenhain DIN PLUS waarin de programma’s gegenereerd worden. Ongeacht of het om een eenvoudig of juist een heel complex product gaat dat geprogrammeerd dient te worden, de besturing biedt de gebruiker alle mogelijke ondersteuning om snel tot een productiestart te komen.

 

CNC-draaimachines

Met de modellen E45 en E65 biedt EMCO CNC-draaimachines die naar wens leverbaar zijn met aangedreven gereedschappen en eventueel een stijve Y-as welke onder 90 graden gebouwd is. Daarnaast is er de keuze voor een automatische losse kop of een volwaardige overnamespil. De EMCO E65 is er tevens in een bigbore variant met een doorlaat van 95mm.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden