20 september 2017 - 2 min leestijd

EMO 2017: Doosan introduceert uitbreiding van Puma SMX-serie

Tijdens de EMO in Hannover introduceert Doosan onder andere een nieuwe telg in de Puma SMX-serie. Het gaat om de Puma SMX 3100ST. Deze multi-task draai-freesmachine heeft een uitbreidbare gereedschapwisselaar in combinatie met een draaispindel met 3000 rpm.

 

Bij de Doosan Machine Tools Puma SMX-serie zijn productiviteit en ergonomie gecombineerd. Dit betekent optimale productie, zowel tijdens het verspanen, als tijdens de noodzakelijke neventijden. De multitasking machine kenmerkt zich doordat zowel frees- als draaiwerkzaamheden zijn verenigd in één machine. Bij de PUMA SMX 3100ST heeft een motorvermogen van 30 kW. Daarnaast heeft het een tot 80 posities uitbreidbare, gereedschapwisselaar in combinatie met een draaispindel met 3.000 rpm

 

Ergonomie

De PUMA SMX serie is de eerste machine die bekroond is met de “red dot award” voor design en ergonomie. Deze award werd toegekend doordat de machine als geheel werd beoordeeld als een prettige werkplek. Door goede toegankelijkheid van de machine, met alle bedieningsorganen en gereedschap wisselaar aan de voorzijde, gecombineerd met een zeer goede ergonomie (in hoogte verstelbare besturing, klauwplaat op een goede werkhoogte, goede verlichting) kwam de commissie van de “red dot award” tot dit oordeel. Doordat deze machine is voorzien van een gereedschapwisselaar (zonder turret) is het mogelijk om korte omsteltijden te realiseren en zelfs enkelstuks en kleine series te automatiseren.

 

[beeld SMX 3100ST binnenkant met onderturret]

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden