21 september 2017 - 3 min leestijd

EMO 2017: Nieuwe Mazak UD-400/5X in spotlight naast iSmart Factory

Mazak toonde onder andere de nieuwe Mazak UD-400/5X. Dit is de meest nauwkeurige Mazak. Hij is hoogdynamisch voor het maken van matrijzen voor bijvoorbeeld de chip en medische industrie.

 

Het is een splinternieuwe, gespecialiseerde die en mold machine, de UD-400/5X, die 42.000 tpm aan kan, 1.0G acceleratie en een ultra hoge verplaatsingssnelheid. Verder was Industry 4.0 een belangrijk onderdeel van de stand van Mazak. Zo was er de onthulling van het iSmart Factory concept van het bedrijf. Het iSmart Factory concept maakt gebruik van de infrastructuur van Industry 4.0 van Mazak, waardoor machinegebruikers de essentiële stap van automatische celproductie kunnen maken naar een volledig verbonden Industry 4.0-fabriek van de toekomst.

 

iSmart

De iSmart Factory van Mazak is gericht op drie belangrijke pijlers, namelijk SMOOTH Technology, de nieuwe SmartBox, die een snellere data-analyse biedt met verhoogde beveiliging, en het MT Connect standaard communicatieprotocol. Alle elementen zijn met elkaar verbonden om het live uitwisselen van productiegegevens tussen de productievloer en kantoren te vergemakkelijken, wat uiteindelijk resulteert in kortere levertijden, minder werk aan inventarisatie en lagere indirecte arbeidskosten voor producenten.

SMOOTH Technology, die de snelste CNC en Smooth Process Support-fabrieksmanagementsoftware bevat, staat centraal in de infrastructuur van Industry 4.0 van Mazak, dankzij haar vermogen om machinebewerkingen met 30 procent te verminderen, volledige machinewerkplaatsen met elkaar te verbinden én live monitoring en analysemogelijkheden te bieden.

Bovenop de SMOOTH Process Support modules, zoals SMOOTH Scheduler en SMOOTH PC, is de CNC ook uitgerust met een aantal nieuwe programma’s die gelanceerd zullen worden tijdens EMO 2017. Het eerste is Mazak API (Application Programming Interface), waarmee niet-Mazak software, zoals automatiseringsapparatuur,volledig geïntegreerd kan worden in de SMOOTH CNC’s. Daarnaast is er de nieuwe Smooth Spindle Analytics software, die in een oogwenk een spilvibratierapport en -analyse biedt.

 

FOG

Een efficiënte en veilige gegevensverwerking wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe SmartBox van Mazak. Door het FOG computerconcept van Cisco te gebruiken, breidt de SmartBox cloud computing doeltreffend uit tot waar de gegevens geproduceerd worden. Dit maakt het mogelijk om gevoelige data te analyseren en om er veilig mee om te gaan tegen optimale snelheid, waarbij alleen geselecteerde gegevens voor historische analyse en voor langdurige opslag naar de cloud worden gestuurd. Cyberveiligheid wordt gemaximaliseerd door een state-of-the-art Cisco netwerkplatform en Layer3 Managed Switch, geïndustrialiseerd voor de fabrieksomgeving. De SmartBox kan aangesloten worden op elke machine die voorzien is van een MT Connect-adapter, ongeacht de fabrikant, de leeftijd of het type CNC. Met de nieuwe SensorBox van Mazak, kunnen machines van een oudere generatie ook op de SmartBox aangesloten worden.

De laatste pijler van het iSmart Factory-concept van Mazak, is het gebruik van het MT Connect standaard communicatieprotocol, waarmee kruiscommunicatie tussen meerdere verschillende machines in de fabriek of in de werkplaats mogelijk is, en waardoor machineinformatie in een gestandaardiseerd formaat geëxtraheerd kan worden.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden