20 september 2017 - 1 min leestijd

EMO 2017: Nieuwe versie Uniport 6000 van Unisign

Unisign toont op de EMO 2017 een nieuwe versie van de Uniport 6000 portaalfreesmachine: de Uniport 6000-HV. De Uniport 6000-HV komt er in een uitvoering voor staal bewerken en voor aluminium.

 

De Uniport 6000-HV is een 5-assige variant. De HV-portaalmachines zijn standaard uitgevoerd met een vaste horizontale/verticale zwenkkop. De HV-kop is dusdanig geconstrueerd (twee assen B en C geïntegreerd in de zwenkkop) dat iedere willekeurige hoek aan een complex product, in zo min mogelijk opspanningen efficiënt gemaakt kan worden.

De HV-kop met motorspil wordt tijdens het verspaningsproces continue thermisch stabiel gehouden, zodat procesnauwkeurigheid en levensduur componenten gewaarborgd zijn. De gereedschappen worden direct in de HV-kop gewisseld. De uitvoering vaste portaalbrug met bewegende opspantafels / pallets zijn uitgevoerd met volledige gesloten beplating, waarmee aan de hoogste eisen betreffende veiligheid wordt voldaan.

Bovendien is de Uniport 6000-HV (vanwege een beter procesoverzicht) standaard uitgevoerd met een superscherp camerasysteem, zodat de operator kan inzoomen en het verspaningsproces op de voet kan volgen. Daarnaast is de Uniport 6000-HV standaard uitgevoerd met; een dubbele spanentransporteur, koelmiddeltank, Unisign diagnose systeem, meettaster, et cetera.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden