19 september 2017 - 2 min leestijd

EMO 2017: Sandvik Coromant ziet verdergaande digitalisering

Volgens Sandvik Coromant zet de digitale ontwikkelingen door. “Dit vereist innovatieve ideeën, intelligente concepten en een nieuwe manier van denken”, zegt Nadine Crauwels, voorzitter van Sandvik Coromant.

 

Nadine Crauwels, directievoorzitter van Sandvik Coromant, geeft aan dat de maakindustrie massaal verandert. “De belangrijkste verandering is de digitale transformatie. Om daarin mee te gaan, hebben we niet alleen nieuwe technologieën en innovatieve producten nodig, maar moeten we ook onze denkwijzen en werkwijzen fundamenteel veranderen. Dit door samenwerking en netwerken met onze klanten, partners en leveranciers. Zo maken we een slimmere fabricage, nieuwe bewerkingsmethoden en innovatieve oplossingen. Zulke zaken vormen een echt zakelijk voordeel en bieden onze klanten meerwaarde voor de toekomst. “

Sandvik Coromot rekent daarbij bijvoorbeeld meer op digitale modellering en simulatie: bij de ontwikkeling van complexe producten en productiesystemen, net als in gereedschapsinspectie en productieplanning. Daarvoor biedt het bedrijf digitale oplossingen als PrimeTurning, InvoMilling en SpiroGrooving.
Crauwels: “Onze grootste uitdaging is het beveiligen en uitbreiden van ons marktleiderschap. Om dit te bereiken, moeten we onze aanbiedingen uitbreiden en rekening houden met nieuwe bedrijfsmodellen. De focus ligt natuurlijk op onze klanten. Hun behoeften moeten worden vervuld met innovatieve oplossingen – dat is wat we kunnen. Om ook in de toekomst marktleider producten aan onze klanten te leveren, zullen we voortdurend gekwalificeerde ingenieurs en IT-professionals hebben met uitstekende technische vaardigheden. Daarnaast hebben we nieuwe competenties nodig in productontwerp en analyse. Maar belangrijker is dat openheid cruciaal is voor nieuwe ontwikkelingen en voor samenwerking met klanten en partners. Wat het belangrijkst is, is dat we de moed en het vermogen hebben om op nieuwe manieren te denken: creatief, vooruitziend en met de bereidheid om voortdurend te vragen en te optimaliseren wat er is bereikt. Dit beveiligt onze sterke positie voor de toekomst.”

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden