3 september 2018 - 3 min leestijd

EMO Hannover 2019 staat in de startblokken

Het startsignaal voor de EMO Hannover 2019 is gevallen. Van 16 tot 21 september 2019 is de EMO Hannover opnieuw een platform voor innovatieve oplossingen, industriële toepassingen en toekomstige technologieën in de metaalbewerking. “Het dekt het internationale assortiment van productietechnologie in zijn volledige assortiment langs de waardeketen en dat is precies wat de vakbeurs zo aantrekkelijk maakt”, vertelt Carl Martin Welcker, commissaris-generaal van EMO Hannover 2019.

Er worden ongeveer 2.200 exposanten op de EMO 2019 verwacht, waarvan meer dan de helft van buiten Duitsland. EMO-exposanten en organisatoren hebben goede ervaringen met de early bird-korting, die geldig is tot 15 oktober van dit jaar. “Het biedt niet alleen planningszekerheid, het is ook een zeer aantrekkelijk aanbod, vooral voor bedrijven met grote stands”, legt Welcker uit.

 

Slimme technologieën stimuleren de productie

De EMO Hannover 2019 staat onder het motto ‘Smart technologies driving tomorrow’s production!’ Aan de ene kant ligt de focus op de ontwikkeling en implementatie van nieuwe functies in de context van Industrie 4.0. Met een speciale show IoT in productie presenteert het bijvoorbeeld oplossingen van de machine en de cloud. Daarnaast wordt het onderwerp belicht in een nieuw expositiegebied voor individuele exposanten uit de controle-, software- en automatiseringstechnologie.

 

Nieuwste ontwikkelingen

Aan de andere kant toont EMO Hannover natuurlijk ook de nieuwste ontwikkelingen in alle verspanende processen voor metaalbewerking, van additieve fabricage tot verspaning. “Ondanks dat het onderwerp bijna altijd gaat over netwerken en software-gecontroleerde productieprocessen, is het bewerken van hardware nog altijd waar het om draait. Werkstukken worden  geproduceerd met ‘klassieke’ bewerkingstechnologieën. Juist ook dat presenteert de EMO”, zegt Welcker. De EMO richt zich op internationale klanten uit de gehele metaalbewerkings- en verwerkende industrie, zoals de automobiel- en toeleveringsindustrie, mechanische en installatietechniek, de elektrische industrie, ruimtevaart, medische technologie en meer.

 

Evenementen

EMO Hannover biedt ook in 2019 weer een schat aan speciale evenementen, forums en conferenties, die door zowel de EMO-organisator VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken), haar zakelijke partners als door een groot aantal exposanten worden georganiseerd. De laatste EMO Hannover had een agenda met meer dan 600 extra evenementen. Dit algemene programma maakt de EMO Hannover tot een belangrijke plaats voor netwerken en kennisoverdracht tussen productiedeskundigen van over de hele wereld.

“We zijn erg blij om in september volgend jaar weer de grootste tentoonstelling van de productietechnologie te hosten en verwachten een mega-evenement”, concludeert EMO Commissaris-generaal Welcker.

 

 

Vakgroep GFM

FPT VIMAG heeft een uitgebreide EMO informatiemap verstuurd aan de Vakgroep GFM (Groep Fabrikanten Machines). De uitgebreide informatiemap is gevuld met nuttige informatie met o.a. algemene informatie over EMO 2019, het inschrijfformulier, een inhoud van de producten, de voorwaarden voor deelname, voorstellen voor standbouw en de feiten en cijfers over 2017. Het inschrijvingsformulier moet uiterlijk voor 1 december 2018 zijn ingeleverd.

Voor vragen of een EMO-informatiemap kunt u contact opnemen met info@fptvimag.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden