28 februari 2019 - 3 min leestijd

Essentium, eSUN en Polymaker sluiten aan bij materiaalalliantie Ultimaker

Ultimaker heeft op de TCT ASIA in Shanghai aangekondigd dat de materiaalfabrikanten Essentium, eSUN en Polymaker zich aansluiten bij de open materiaalalliantie van Ultimaker. Deze samenwerking vergroot de mogelijkheden voor materialen en toepassingen voor FFF 3D-printen in een breed scala aan industrieën.

China staat bekend om de grootste elektronicamarkt ter wereld. Om ingenieurs in deze industrie ook van FFF 3D-printen te laten profiteren, dienen materialen veilig te zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Dit maakt ze geschikt voor de productie van elektronica. Ingenieurs en ontwerpers in deze industrie kunnen nu profiteren van het gebruiksgemak van desktop 3D-printen doordat de printprofielen met de juiste eigenschappen in de Ultimaker Marketplace beschikbaar zijn.

 

Industriële filament

Dr. Blake Teipel, CEO van Essentium: “Bij Essentium richten we ons op het creëren van industriële oplossingen voor ’s werelds beste fabrikanten. We verkleinen de kloof tussen 3D-printen en machinale vervaardiging. Samen met BASF, ’s werelds grootste chemische producent, hebben we Ultrafuse-Z line gecreëerd, een serie ESD-veilige filamenten. We bieden materiaalprintprofielen voor Ultrafuse-Z PCTG aan in de Ultimaker Marketplace. Dit is een filament van industriële kwaliteit, specifiek samengesteld voor ESD-veiligheid.”

  

Biologisch afbreekbare polymeren

Recycling is een onderwerp dat overal ter wereld hoog op de agenda staat. Dr. Yihu Yang, CEO van eSUN: “We zijn bij eSUn gespecialiseerd in de industrialisatie van biologisch afbreekbare polymeren. We zijn verheugd om deel te nemen aan de open materiaalalliantie met materiaalprintprofielen voor PETG, ePA-CF en HIPS (High Impact Polystyrene). Door gebruik te maken van duurzame bronnen kunnen we de ontwikkeling van milieuvriendelijke 3D-geprinte producten versnellen.”

 

Nieuwe mogelijkheden 

Dr. Ziaofan Luo, President van Polymaker: “FFF 3D-printen blijft de meest praktische en toegankelijke oplossing van alle 3D-printtechnologieën. De drie materialen die we aanbieden via de Ultimaker Marketplace, PolyMide PA6-CF, PolyMide CoPA en PolyCast, zijn unieke en geavanceerde materialen in ons portfolio. Ik ben ervan overtuigd dat ze talloze nieuwe toepassingen mogelijk maken voor veel ingenieurs.”

  

Perfecte samenwerking

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Het groeiende belang van 3D-printen geeft ons als leider in desktop 3D-printen een belangrijke rol in het verzekeren van een perfecte samenwerking tussen hardware, software en materialen. Doordat we materiaalprofielen direct aan kunnen bieden aan miljoenen eindgebruikers via de Ultimaker Marketplace, blijven we nieuwe 3D-printtoepassingen voor verschillende industrieën mogelijk maken. Essentium, eSUN en Polymaker zijn gerespecteerde materiaalfabrikanten die unieke materiaaleigenschappen bieden die relevant zijn voor ingenieurs in een breed scala aan industrieën. Ik ben er trots op om deze deelname aan de open materiaalalliantie tijdens TCT ASIA aan te kondigen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden