9 juli 2020 - 2 min leestijd

EuroBLECH 2020 uitgesteld naar maart volgend jaar

De EuroBLECH wordt verplaatst naar 9 – 12 maart 2021. Oorspronkelijk stond het evenement gepland in Hannover van 27 tot en met 30 oktober 2020. De beslissing is genomen na uitgebreide gesprekken met alle exposanten en partners in de afgelopen weken. en maanden die hun voorkeur hebben uitgesproken om de show niet in oktober te houden, in het licht van de aanhoudende Covid-19-crisis.

 

Onzekerheden over reisbeperkingen om het echte internationale karakter van het EuroBLECH-evenement te behouden, baarden ook veel deelnemers zorgen. Nicola Hamann, algemeen directeur van organisator Mack Brooks Exhibitions, zei over de aankondiging: “De afgelopen maanden waren uitdagend, met name voor de plaatbewerkingsindustrie en de aanverwante bedrijfstakken. We hebben een afname van de bestellingen van kapitaalgoederen gezien en veel bedrijven vertellen ons over hun uitdagingen bij het omgaan met de impact van de Covid-19-pandemie. Hoewel we onlangs toestemming van de autoriteiten hebben gekregen voor ons Safety and Security-concept om EuroBLECH in oktober van dit jaar te houden, hebben we besloten EuroBLECH uit te stellen tot de lente van 2021.”

Als onderdeel van een recente reeks sectoronderzoeken gaven de deelnemers van EuroBLECH aan dat ze echter wel moesten netwerken en zakendoen om de weg vrij te maken voor het herstel van de industrie na de Covid-19-pandemie. EuroBLECH zal daarom in oktober een virtuele hub bieden voor de wereldwijde plaatbewerkingsindustrie: “We zullen een virtuele Digital Innovation Summit organiseren van 27 tot 30 oktober, de data waarop het evenement oorspronkelijk gepland stond. Deze Digital Innovation Summit biedt onze exposanten een platform om hun nieuwste machines en oplossingen te demonstreren en virtuele ontmoetingen met internationale bezoekers te organiseren. We geloven dat het onze plicht is om de industrie door deze buitengewone tijden te helpen door dit jaar een marktplaats te bieden als platform voor innovaties en een startpunt voor het herstel van de industrie”, vervolgde Nicola Hamann.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden