20 maart 2024 - 2 min leestijd

Euromac start eigen Nederlandse verkooporganisatie

De Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines Euromac start per 1 april as met een nieuwe organisatiestructuur om de Nederlandse markt te kunnen bedienen. Euromac gaat zowel verkoop, service en softwaresupport bundelen onder Euromac Benelux. Volgens Sales manager Central Europe Frank Heyerick vraagt de toenemende complexiteit van de huidige productietechnologie en de vraag naar automatiseringsoplossingen om meer specialisme. Daarvoor stapt Euromac op een groot aantal markten af van de dealerstructuur, waar Euromac naast meerdere merken wordt vertegenwoordigd.

Voor de nieuwe organisatiestructuur heeft Euromac Benelux een samenwerkingsverband opgezet met drie afzonderlijke partijen voor verkoop, service en software support, met ieder vergaande kennis en ervaring met de technologie van Euromac. Verkoop en advies zal daarbij worden verzorgd door WMS Machinery, gefocust op het Euromac machineprogramma. Service, onderhoud en partsvoorziening wordt verzorgd door Jansen Machine Service, die al sinds 2020 het servicepunt is voor deel van de Nederlandse markt. Omdat Euromac software is gebaseerd op Lantek, gaat CNC Gear, de software support voor zijn rekening nemen. Frank Heyerick: “Met een klein team specialisten kunnen we meer de diepte in.”

Met deze drieluikopzet, dat als nieuw business model wereldwijd zal worden doorgevoerd, wil de Italiaanse machinefabrikant haar positie op de machinemarkt verder versterken en inspelen op de toenemende vraag naar haar productietechnologie automatiseringsoplossingen. Euromac ziet vooral de vraag naar en verkoop van haar buigcellen wereldwijd toenemen, aangewakkerd door een nijpend tekort aan personeel. Frank Heyerick: “Door de vergaand vereenvoudigde programmering is ook de geschiktheid voor kleinere series toegenomen. Voor gebruikers is het niet alleen de rekensom die doorslaggevend is, maar vooral ook de constant hoge nauwkeurigheid”.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden