6 november 2018 - 2 min leestijd

Europa moet Industrie centraal zetten

Industry4Europe, een brede coalitie van industriële sectoren, roept de kandidaten voor de Europese Verkiezingen in 2019 op om de Industrie bovenaan de agenda te zetten. In Nederland heeft o.a. branchevereniging FPT VIMAG zich aangesloten bij deze Industry4Europe coalitie. 

In een manifest roept Industry4Europe de toekomstige leden van het Europees Parlement op om de industrie bovenaan de politieke agenda te zetten van het Europees Parlement gedurende de volgende institutionele cyclus (2019-2024). Ook wil de coalitie dat de volgende Europese Commissie de industrie op de shortlist zet van top prioriteiten van het vijfjarig Werk Programma en dat ze een speciale Vicevoorzitter voor Industrie aanstelt. De volgende Europese Commissie moet spoedig een ambitieuze lange termijn EU industriële strategie voorstellen die duidelijke indicatoren en governance omvat.

 

52 miljoen mensen

“Met haar competente beroepsbevolking en haar globale reputatie op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid is de industrie voor Europa en zijn welvaart van vitaal belang. Vandaag zijn 52 miljoen mensen en hun families in heel Europa rechtstreeks of onrechtstreeks tewerkgesteld in industriële sectoren. Onze toeleveringsketens, die bestaan uit honderdduizenden innovatieve KMO’s en grotere leveranciers floreren en voeren de Europese industriële excellentie uit over de hele wereld”, aldus de coalitie. De coalitie vervolgt: “Na de financiële crisis in 2008 gingen miljoenen jobs in de industrie verloren, dit met telkens dramatische gevolgen, zowel op menselijk als op sociaal vlak. Zelfs nu zijn we nog ver van de tewerkstellingsniveaus van vóór de crisis en de jobs zijn nog kwetsbaar door verontrustende internationale trends zoals het toenemende protectionisme. De Europese Unie heeft nu nood aan een ambitieuze industriële strategie om te helpen concurreren met andere globale regio’s – zoals China, Indië en de VS – die de industrie al helemaal bovenaan gezet hebben op hun politieke agenda.”

 

Industry4Europe 

Industry4Europe is een grote coalitie van organisaties die zich inzetten voor een ambitieuze Europese industriële strategie. Met 133 aangesloten organisaties – met name brancheorganisaties – uit de hele EU en verspreid over de meeste sectoren van de economie, helpt Industry4Europe mee aan het bepalen van de toekomstvisie voor de langetermijnstrategie van de EU op het gebied van industrie en productie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden