29 augustus 2017 - 2 min leestijd

Everising met twee bandzaagmachines op EMO Hannover

Zaagmachineproducent Everising uit Taiwan, met centraal Europees magazijn bij Hoffmann-Metalcare, gebruikt de internationale vakbeurs EMO Hannover als Europees podium voor introductie van een aantal innovatieve machines. Tot de noviteiten behoren twee volautomatische bandzaagmachines, de EP-330S en de E-530.

De EP-330S en E-530 bandzaagmachines onderscheiden zich door het stijf geconstrueerde machineframe en de tweezijdige, lineaire geleiding op het portaalframe. De machines lenen zich voor de zwaardere, stabiele zaagbanden met een breedte van 54 mm respectievelijk 67 mm. Opmerkelijk zijn verder de hoge sterkte van de liggers en de automatisch meedraaiende zaagbandgeleiding. Zowel met de Everising EP-330S als met de Everising E-530 zijn uitgevoerd met een unit voor gedwongen toevoer van koelvloeistof waardoor de zaagtandtemperatuur tijdens het zagen laag blijft, terwijl vibraties van de zaagband actief worden voorkomen. De anti-trillingsfunctie zorgt bovendien voor een langere levensduur van de zaagbanden. Voor de neerwaartse beweging is de EP-330S voorzien van een servo-regeling en de E-530 van een nauwkeurige NC-regeling. De speciale Everising zaagmethode zorgt voor geringere zaagbandbelasting terwijl spaanproblemen worden voorkomen door de afvoer van spanen via een band met ruime opvang direct onder de zaaglijn.

 

Lange levensduur

Door de lange levensduur van de zaagbanden en de relatief korte zaaglengte staan de nieuwe Everising zaagmachines garant voor minimale kosten per zaagbewerking. Hieraan wordt nog eens bijgedragen door de automatisch instelbare dubbele spaanborstel die het zaagvlak schoonhoudt en beschadigingen aan de zaagband voorkomt. Door de geringe tordering van de zaagband worden spanningen tot een minimum teruggebracht. Voor de aanvoer van zaagmateriaal wordt gebruik gemaakt van een effectieve anti-slip-klemunit met lineaire geleiding en hoge nauwkeurigheid. Ook uit oogpunt van bediengemak hebben de machines veel te bieden. Zo wordt de operator ondersteund met nulpuntinstelling bij het begin van het zagen. Bij handmatige bediening voorzien de zaagmachines in een achteraanslagfunctie voor aanpassing van de zaaglengte. Standaard bieden de EP-330S en E-530 een variabele snelheidsregeling van de zaagband via een frequentieregelaar, de bewegingen van de lineaire geleiding en de klembek zijn op elkaar afgestemd. Verder is de machine uitgevoerd met hydraulische zaagbandspanning, voorraadbeveiliging, haaksheidsbewaking, breukbeveiliging en hydraulisch geregelde zaagbandgeleiding. De nieuwe zaagmachines worden tijdens de EMO Hannover getoond, waar ook het werknemers van Hoffmann-Metalcare aanwezig zal zijn.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden