8 juni 2020 - 3 min leestijd

Exposantenadviesraad ondersteunt het gezondheids- en hygiëneconcept van Formnext 2020

Dankzij een nieuw format, uitgebreide maatregelen en digitale extra’s kan Formnext 2020 ‘gewoon’ plaatvinden in Frankfurt op de geplande datum van 10 tot 13 november 2020. De exposantenadviesraad heeft ingestemd met de gezondheids-maatregelen die tijdens de beurs gelden.

 

Dat de beurs door gaat is voor de organisatie en de exposanten een belangrijk signaal voor de wereld van additive manufacturing en de beursindustrie. “Additive manufacturing heeft de afgelopen maanden een belangrijke bijdrage geleverd in de strijd tegen de coronapandemie en blijft dit doen”, zegt Sascha F. Wenzler, vice-president Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH. “Het is des te belangrijker dat we deze ontwikkeling ook in deze economisch moeilijke tijden blijven ondersteunen en bevorderen met Formnext 2020.”

Het herziene beursconcept van Formnext 2020 wordt ook nadrukkelijk ondersteund door de beursadviesraad: “Het is voor ons belangrijk dat de beurs plaatsvindt en we denken graag mee over de verdere ontwikkeling van het concept”, melden Christoph Schumacher, Arburg GmbH & Co. KG en Dr. Karsten Heuser, Siemens AG. Ze benadrukken het bijzondere belang van additive manufacturing: “Additive manufacturing is nu voor veel industrieën een duidelijke toekomstige technologie gebleken. Een Formnext die in november plaatsvindt, geeft een sterk signaal door de hele waardeketen om de industrialisatie met grote vooruitgang vooruit te helpen.”

 

Met het uitgebreide concept voor gezondheidsbescherming dat is ontwikkeld in samenwerking met Messe Frankfurt GmbH, gaan de beursorganisatoren verder dan de wettelijke vereisten en streven naar de hoogste bescherming voor exposanten, bezoekers en werknemers. Het concept is gebaseerd op een pakket aan maatregelen waarbij hygiëne (inclusief langere reinigingsintervallen), strengere afstandsregels (inclusief professioneel crowd management) en een hogere toevoer van verse lucht (inclusief herhaalde vervanging van de binnenlucht per uur) belangrijke factoren zijn. Een volledige registratie en tickets die alleen op bepaalde dagen geldig zijn, zijn gepland voor bezoekers. De volledig elektronische registratie en betaling verminderen onnodige contacten.

Gangpaden en standbouw zijn herontworpen, Formnext slaat ook nieuwe wegen in bij de inrichting van de beurshallen en stands: de gangpaden tussen de stands worden flink verbreed (van 3 naar 6 meter) en bovendien met een communicatiestrook aan weerszijden. Videotechnologie en personeel in de hal bewaken ook of de corona- en afstandsregels worden nageleefd.

Daarnaast biedt Formnext exposanten kant-en-klare beursstandpakketten die al rekening houden met alle eisen op het gebied van afstandsregels en gezondheidsbescherming. “Met ons concept van maatregelen gaan we veel verder dan de wettelijke veiligheidseisen en stellen we tegelijkertijd mensen in staat elkaar weer te ontmoeten op een beurs om ideeën uit te wisselen”, zegt Wenzler.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden