6 maart 2019 - 3 min leestijd

Fanuc presenteert reeks primeurs op Machineering beurs

Fanuc Benelux presenteert op de Machineering, van 27 tot 29 maart in de Expo Brussel, een hele reeks nieuwigheden en highlights. Productiviteit en efficiëntie zijn in de competitieve wereld van vandaag meer dan ooit de cruciale succesfactoren voor de maakindustrie. Bezoekers kunnen dan ook op de Fanuc stand zelf ervaren hoe Ease of Use, Performance, Customisation en Smart kunnen helpen om hun concurrentiepositie te verbeteren.

Om de komst van de compacte en gestroomlijnde nieuwe generatie handling robots (M-10iD en M-20iD), lasrobots (AM100iD en AM120iD), paint robots (P-40iA en P-350iA), scara robots (SR-3iA en SR-6iA) en de nieuwe CR-15iA collaboratieve robot te vieren, organiseert Fanuc een Europese lancering dat perfect past bij de eigenzinnige stijl van deze nieuwe robot modellen. Al deze robots beschikken over de nieuwste 30iB Plus Controller, standaard uitgerust met de nieuwe iPendant die een meer intuïtieve bediening en programmatie (Ease of Use) van de robots mogelijk maakt. Door de nieuwe “web based iRProgrammer software interface” is vandaag programmeren via PC, tablet of zelfs Smartphone mogelijk. Al deze nieuwe robot modellen in combinatie met de Fanuc robot accessories (Customisation) realiseren een efficiëntere productiviteit (Performance) voor machine belading, material handling, oppervlakte behandeling en verbindingstechnologie.

 

Robodrill

Met de Fancu Robodrill Advanced freesmachine en de Robocut C800iB draadvonkmachine breidt Fanuc zijn ‘high reliable’ en ‘high performance’ machines verder uit. De nieuwe Fancu Robodrill Advanced is gebaseerd op het succes van de standaard Robodrill machines maar gaat nog een stap verder door gebruik te maken van nieuwe technologieën waardoor de productiviteit verhoogt. De Advanced uitvoeringen zijn voorzien van een direct servo turret die ervoor zorgt dat er in 0.7 seconden een toolwissel kan plaatsvinden. Eveneens is deze Advanced serie standaard uitgerust met de big plus spindel BT30+ net als alle andere Robodrill modellen.

Naast de C400iB en C600iB modellen introduceert Fanuc Benelux de nieuwe Robocut C800iB draadvonkmachine waardoor er nu ook een oplossing is voor het draadvonken van grote producten. Automatic Wire Feeder, Automatic Wire Repair, Core Stitch function en Ai Thermal Displacement compensation zijn slechts enkele standaard features die terug te vinden zijn op de C800iB machine. Eveneens kan de C800iB draadvonkmachine voorzien worden van een Z-as tot 510mm.

 

Ease of Use, Customisation, Performance en Smart

CNC Operatoren maar ook Machine Tool Dealers en Machine Tool Builders kunnen op de Fanuc Benelux stand tijdens de Machineering de laatste producten en innovatieve ontwikkelingen ontdekken en ervaren op het gebied van de Fanuc CNC-sturingen, Motion en Laser. Productspecialisten zullen de bezoeker inspireren op het vlak van machining performance, CAM-oplossingen en CNC operatoren laten kennismaken met de nieuwe gebruikersinterface iHMI.

Eveneens wordt er veel aandacht besteed aan Smart – een onmisbare schakel in de evolutie naar Industrie 4.0 en het Internet of Things (IOT). Production Monitoring & Analysis maakt real-time monitoring van iedere productiemachine mogelijk en verzamelt alle productieresultaten. Met trends dashboards en door analyse van deze statistische data wordt de productiviteit geoptimaliseerd.

Daarnaast introduceert Fanuc Benelux ook ZDT (Zero Down Time) wat de onderhoudskosten verlaagt en resulteert in een optimalisatie van het onderhoudspersoneel door onderhoud statussen van productie machines centraal te beheren.

Op de Fanuc Benelux stand (hal 5, stand C18) zullen bezoekers ervaren wat Ease of Use, Customisation, Performance en Smart concreet kunnen betekenen en hoe ze terugkeren in al onze producten. Het zijn de bouwstenen om tot een productieve en efficiënte productie te komen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden