2 mei 2017 - 1 min leestijd

Fiod arresteert spion bij Siemens Nederland

Donderdag 6 april j.l. heeft de Nederlandse opsporingsdienst Fiod een 65-jarige man aangehouden in een onderzoek naar bedrijfsspionage. De man blijkt een medewerker te zijn van Siemens Nederland en wordt verdacht van schending van bedrijfsgeheimen en octrooirechten. De verdachte heeft vermoedelijk tegen betaling technische informatie geleverd aan een Chinese concurrent.

Na de aanhouding is de bagage, de werkplek en de woning van de arrestant in Twente doorzocht. Daarnaast is de laptop en administratie in beslag genomen. Om wat voor technischische informatie dat de medewerker specifiek heeft gelekt, is onbekend. Siemens AG (moederbedrijf) geeft aan volledig met het onderzoek mee te werken en volgens Siemens is dit de eerste keer dat het bedrijf met deze vorm van bedrijfsspionage wordt geconfronteerd.

AIVD

De AIVD waarschuwt al langer voor spionage op Nederlandse staatsgeheimen en op economische en wetenschappelijke informatie. Uit het gepubliceerde jaarverslag 2016 blijkt dat de geheime dienst de handen vol heeft aan Russische inmenging.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden