2 mei 2017 - 2 min leestijd

Firma Lemmens wint tijdens de 2e editie van de Customer Expert Days van SCHUNK

Voor de tweede keer organiseerde SCHUNK Intec B.V. de ‘Customer Expert Days’. Een geselecteerde groep ging voor twee dagen samen met SCHUNK Intec B.V. naar SCHUNK Brackenheim-Hausen en SCHUNK Mengen.

 

Tijdens de heenweg heeft er een kort fabrieksbezoek plaats gevonden in SCHUNK Brackenheim-Hausen, de productie en verkoop van Automatiserings componenten. De assemblage en productie zijn georganiseerd volgens de moderne Kanban-principe. De tweede dag in Mengen biedt een modulair programma van Workshops op het gebied van spantechniek met intensieve kennisoverdracht: „Experience by doing“. De deelnemers aan de reis maakten kennis met de brede range producten van Schunk, maar ook met de wijze waarop het bedrijf deze zelf inzet om de productieprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. “Dat was een belangrijke doelstelling van deze reis”, aldus directeur Harry Kortwijk van Schunk Intec in Den Bosch. “We wilden inzicht geven in hoe wij zelf omgaan met onze snelwisselsystemen voor spanklauwen, gereedschapshouders, nulpuntspansystemen, mechatronische grijpers, klauwplaten en andere producten om het potentieel van bewerkingsmachines maximaal te benutten. Om daarmee onze klanten ideeën aan de hand te doen voor het efficiënter maken van hun eigen productie.”

 

Starterskit

Tijdens het praktijk onderdeel wisselen van Spanklauwen op een SCHUNK ROTA-S klauwplaat, won Dhr. van Leeuwen van Lemmens Metaalbewerking de ‘’SCHUNK gouden VERO-S bout’’ met een tijd van 14 seconden. Hiermee won Dhr. van Leeuwen niet alleen het ROI-bokaal maar ook een compleet opspansysteem, bestaande uit: SCHUNK VERO-S NSL-150 nulpuntspanplaat, SCHUNK / GRESSEL KSX-125 CNC-klem ter waarde van €5.000,00. Als dank van deelname overhandigde SCHUNK Intec B.V. elk bedrijf een TENDO E Compact starterkit naar keuze aan.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden