20 december 2019 - 2 min leestijd

Fluke verhuist naar Brainport Industries Campus

Fluke, wereldmarktleider in het produceren, distribueren en onderhouden van test- en meetinstrumenten en software, neemt eind 2020 zijn intrek in Brainport Industries Campus (BIC). Met de verhuizing maakt het bedrijf een einde aan het werken op vijf verschillende locaties in Nederland; alle activiteiten worden gebundeld op ruim 10.000 vierkante meter in BIC.

Fluke krijgt op Brainport Industries Campus de beschikking over laboratoriumruimtes, warehouse faciliteiten en kantoorruimte. Daarnaast komt er een Experience Center dat grenst aan het centrale Atrium van BIC. Voor Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed en verantwoordelijk voor BIC, is Fluke een ideale nieuwe huurder: “Fluke sluit nadrukkelijk aan bij de missie van BIC als geheel, maar er zijn direct ook concrete mogelijkheden voor samenwerking met de andere BIC-bewoners.”

Voor Fluke zelf is de nabijheid van technisch talent een van de belangrijke factoren geweest voor de keuze om naar Brainport Industries Campus te verhuizen. CFO Jeroen van de Wiel: “De manier waarop BIC nu al de wisselwerking laat zien tussen het bedrijfsleven, de opleiders en de studenten is enorm inspirerend. Ik verwacht dat wij heel veel voordeel zullen hebben door onderdeel te worden van die werkomgeving. Daarnaast biedt BIC faciliteiten die aan de laatste voorwaarden voldoen en dankzij het modulaire bouwconcept zijn vrijwel alle opties van huisvesting te realiseren”.

Gremmen vult aan dat het “open vizier” waarmee Fluke naar de markt kijkt, voor BIC en zijn huurders veel kan betekenen. “Ik verwacht dat we allemaal heel veel plezier gaan hebben van de enorme hoeveelheid kennis en contacten die Fluke meebrengt. En omgekeerd, dat Fluke gebruik gaat maken van de mensen en bedrijven die hier al zitten. Mede dankzij Fluke wordt ons ecosysteem weer een beetje beter.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden