31 augustus 2020 - 2 min leestijd

FME: “Dit is een realistisch steun- en herstelpakket”

FME vindt dat het kabinet een uitstekend steunpakket gepresenteerd heeft. Het kabinet verlengt de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) per 1 oktober met drie tijdvakken van drie maanden.

 

Een ondernemer die minstens 20% omzetverlies verwacht, kan vanaf 16 november 2020 een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen bij UWV voor oktober, november en december. De verlengde NOW-regeling (de 3.0 versie) hanteert nagenoeg dezelfde systematiek van tegemoetkoming als de huidige regeling, maar bevat ook wijzigingen.

Het kabinet heeft nu ook aandacht voor de zogenoemde ‘laat-cyclische’ sectoren door de NOW met 9 maanden te verlengen en aandacht te hebben voor werknemers die via een fors bij- en omscholingsbudget van werk naar werk worden geholpen. “De maak- en technologische sector krijgt de komende maanden nog harde klappen als gevolg van de coronacrisis”, zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé. “Dit is een realistisch steun- en herstelpakket, het kabinet is er zeer goed van doordrongen dat het economisch zwaar weer is en heeft begrepen dat we ons uit de crisis moeten investeren. Ik kijk uit naar de innovatiemaatregelen waar het kabinet zegt op Prinsjesdag mee te komen”.

Het beschikbaar stellen en flink verruimen van het budget en een inspanningsverplichting voor werkgevers om medewerkers te laten bij- en omscholen, kan op goedkeuring van FME rekenen. Dezentjé: “Voor deze forse investeringen in (om)scholing hebben wij steeds gepleit. Werkenden klaarstomen voor banen van de toekomst komt nu steeds meer in het hart van het herstelbeleid terecht”.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden