2 september 2020 - 2 min leestijd

Formnext 2020 wordt volledig digitaal

De organisatoren van de jaarlijkse Formnext-vakbeurs voor additieve productie hebben plannen aangekondigd om het live-evenement dit jaar te vervangen door een alleen digitaal formaat als gevolg van de uitdagingen van de aanhoudende COVID-19-pandemie. Oorspronkelijk zou Formnext een ‘hybride’ beurs worden.

 

Het nieuwe digitale evenement, genaamd “Formnext Connect”, loopt vanaf 10 november 2020 en heeft tot doel een scala aan digitale diensten aan te bieden, waaronder presentaties van exposanten, intelligente matchmaking met alle deelnemers ondersteund door AI, live streaming en on-demand ondersteunende content. programma en webinars, en planning van online bijeenkomsten met exposanten.

Petra Haarburger, president van Mesago Messe Frankfurt: “De huidige stijging van de COVID-19 infectiecijfers in Duitsland, Europa en de rest van de wereld heeft geleid tot toenemende onzekerheid onder exposanten en bezoekers. Samen met de hernieuwde aanscherping van officiële en interne huisreisbeperkingen, hierdoor kan de anders zeer internationale Formnext niet langer in de gebruikelijke kwaliteit worden uitgevoerd.”

Sascha F. Wenzler, Vice President Formnext Mesago Messe Frankfurt, voegde toe: “We plannen Formnext 2020 nu al maanden. We hebben dit consequent gedaan en met de volledige steun van onze exposantenadviesraad en met het hoogste niveau van bescherming en veiligheid voor de gezondheid van onze exposanten en bezoekers. Daarbij onderzochten we de gehele beursindeling van de hallen met alle ingangen, stands tot de gangpaden. We bedachten geheel nieuwe standbouwpakketten, afstanden en communicatieruimtes conform het met de autoriteiten overeengekomen gezondheids- en hygiëneconcept. Onze teleurstelling aan het einde van de zomer is des te groter nu we moeten erkennen dat het verloop van de pandemie onze inspanningen om deze persoonlijke ontmoetingen weer mogelijk te maken, tenietdoet.”

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden