31 maart 2021 - 3 min leestijd

Formnext 2021 wordt ‘hybride’

Na een jaar waarin beurzen over de hele wereld bijna volledig digitaal gingen, belooft Formnext 2021 nu online elementen te combineren met een terugkeer naar real-life ontmoetingen in een hybride concept met een parallelle conferentie en ter ondersteuning van digitale formaten.

Het evenement zal de wereld van additive manufacturing en de volgende generatie industriële productie in staat stellen om eindelijk weer samen te komen in Frankfurt op 16 – 19 november 2021. Om rekening te houden met de ontwikkelingen in de aanhoudende pandemie, biedt Formnext exposanten nu flexibele plannings- en reserveringsopties, inclusief vroegboekkorting die geldig is t / m 16 april.

Bij het plannen van zijn hybride concept voor de komende vakbeurs bouwt Mesago Messe Frankfurt GmbH – de organisator achter Formnext – voort op de ervaring die het vorig jaar heeft opgedaan met het houden van de volledig digitale Formnext Connect 2020. “De feedback die we hebben ontvangen van exposanten, bezoekers en de exposantenadviesraad hebben duidelijk gemaakt dat een echt persoonlijk evenement essentieel is voor deze branche. Iedereen verlangt ernaar om enkele echte stands te bezoeken en een aantal persoonlijke gesprekken te voeren ”, meldt Sascha F. Wenzler, vice-president van Formnext bij Mesago Messe Frankfurt GmbH. Bij het organiseren van het evenement van dit jaar richten de organisatoren zich dus op het fysieke aspect: “Digitale elementen kunnen Formnext zeker aanvullen, maar ze zullen nooit het echte werk vervangen”, vervolgt Wenzler. “Net als in de afgelopen jaren zal Formnext 2021 plaatsvinden op het westelijke terrein van Messe Frankfurt.”

Tegenhanger

Omdat de gezondheid en veiligheid van alle aanwezigen prioriteit één blijft, worden de plannen voor Formnext 2021 gemaakt op basis van een gezondheidsconcept dat minimaal voldoet aan de daarbij behorende wettelijke eisen. Het algemene evenementconcept zal ook worden aangepast om de laatste ontwikkelingen in de pandemie weer te geven. Hier rekenen Wenzler en zijn team op een positieve trend op basis van de test- en vaccinatie-inspanningen die over de hele wereld worden geleverd, waardoor meer mensen in de loop van het jaar zakenreizen kunnen maken.

Om de exposanten van Formnext zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden in hun planning, zijn zowel de bijbehorende deadlines als de algemene voorwaarden van het evenement aangepast. Naast de vroegboekkorting die tot en met 16 april geldig is, kunnen exposanten bijvoorbeeld tot eind juni kosteloos hun boekingen annuleren. In het licht van de huidige situatie biedt Formnext 2021 ook aangepaste, kant-en-klare standconcepten die het plannen van een volledig beursoptreden een eenvoudige aangelegenheid maken zonder grote extra inspanningen.

Formnext zal zich qua onderwerp blijven richten op de gehele procesketen van industrieel 3D-printen. “Een reeks zeer innovatieve bedrijven uit de verschillende sectoren van deze branche kunnen niet wachten om hun nieuwste ontwikkelingen persoonlijk aan ons publiek te presenteren”, zegt Wenzler. 

Om een ’tegenhanger’ te zijn van het persoonlijke evenement, worden de Formnext Digital Days twee weken later gepland (30 november – 1 december 2021). “We hopen dat deze twee dagen een intrigerend digitaal platform bieden, vooral voor bezoekers en exposanten die in november niet naar Frankfurt kunnen komen vanwege reisbeperkingen”, legt Wenzler uit.

Beeld: Mesago / Mathias Kutt

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden