18 maart 2019 - 3 min leestijd

FPT-VIMAG en NEVAT gaan samenwerken op het gebied van Smart Industry

FPT-VIMAG, de branchevereniging van productietechnologie en –automatisering, en NEVAT, het netwerk van ambitieuze toeleveranciers, gaan strategisch samenwerken op alle facetten van het gebied van Smart Industry. Dat maakten Menko Eisma, vice-voorzitter van FPT-VIMAG, en Corné van Opdorp, voorzitter van NEVAT, bekend tijdens de Avond van de Maakindustrie op 13 maart jl. in de Jaarbeurs Utrecht.

Beide partijen zien ‘smart factory’ als de toekomst van de maakindustrie. “Slimme processen, nieuwe machines, digitalisering en opleiden van medewerkers zijn hiervan cruciale onderdelen. Leden van FPT-VIMAG hebben veel kennis van nieuwe productietechnieken en mogelijkheden voor automatisering en digitalisering”, zegt Ramon Dooijewaard, directeur FPT-VIMAG. De NEVAT technology roadmaps geven concrete richting aan de stappen naar de ‘smart factory’.

NEVAT en FPT-VIMAG spreken dezelfde taal: net als in Formule 1 bepalen optimale samenwerking en de beste technieken de winnaar. Zonder de juiste ‘tools’ kun je niet winnen. NEVAT en FPT-VIMAG zien dat het MKB van de Maakindustrie nog veel stappen kan zetten op deze roadmap naar de smart factory. De brancheorganisaties gaan een strategische samenwerking aan waarbij een gezamenlijk programma wordt uitgewerkt om bedrijven naar een hoger smart niveau te krijgen.

 

Skills lab gerobotiseerd lassen

De eerste concrete uitwerking van de samenwerking is een Smart Industry Skills lab op het gebied van gerobotiseerd lassen bij de stichting Vakopleiding Metaal. Het doel van dit skillslab is om kennis over gerobotiseerd lassen te delen met bedrijven en opleidingen om deze nieuwe kennis om te zetten in nieuw lesmateriaal. FPT-VIMAG sluit aan op dit skills lab en brengt kennis van haar leden in.

 

Over FPT-VIMAG

FPT-VIMAG is de branchevereniging van productietechnologie en –automatisering. FPT-VIMAG brengt de maakindustrie kennis over innovaties en procesbeheersing, in productietechnologie. De producten en diensten van onze leden maken het mogelijk om slimmer te produceren. FPT-VIMAG trotse eigenaar van de vakbeurs TechniShow, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van productietechnologie.

 

Over NEVAT

NEVAT, de branchevereniging voor toonaangevende toeleveranciers in de Maakindustrie met 150 leden bestaande uit MKB-ondernemingen in de Metaalindustrie. O.a verspanende- en plaatverwerkende bedrijven en system integrators. NEVAT professionaliseert haar leden middels business coaching en benchmarking en ontwikkelt technology roadmaps.

 

Over het skillslab

FPT-VIMAG en NEVAT gaan in samenwerking met FME, Koninklijke Metaalunie, Stichting Vakopleiding Metaal, regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN en Stichting LAC, starten met een Skillslab gerobotiseerd lassen in Zuid-Nederland. Stichting Vakopleiding Metaal in Etten-leur, zal onder begeleiding van het LAC de praktijkgerichte opleiding gaan verzorgen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen hier nog bij aanhaken. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met NEVAT via info@nevat.nl.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden