11 mei 2017 - 3 min leestijd

FPT-VIMAG leden goed vertegenwoordigd op EMO 2017

Chantal Baas, directeur FPT-VIMAG kijkt uit naar de EMO en de Nederlandse inbreng daar. “Ik ben trots op de beurs EMO als internationaal podium voor Nederlandse bedrijven.” Volgens Baas profiteert de machinemarkt van de aantrekkende economie. Ze baseert dit op basis van cijfers van VNO-NCW, CPB, ABN-Amro en DNB, aangevuld met data vanuit de leden van FPT-VIMAG.

“De stemming is erg optimistisch over de verwachting voor de economie voor komend jaar. Zelfs de protectionistische houding van de Verenigde Staten heeft naar verwachting maar een kleine invloed op onze export”, stelt Chantal Baas.

FPT-VIMAG is de branchevereniging van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie. Baas: “De diversiteit van de leden is groot. Alles wat nodig is om materiaal, met name metaal, te bewerken is vertegenwoordigd binnen de vereniging. Met hun producten, know how en advies staan de leden van FPT-VIMAG aan de basis van de productieketen.” Baas is trots op de beurs EMO als internationaal podium voor Nederlandse bedrijven. “Als vereniging ondersteunen we de activiteiten om van EMO een mooi feest te maken. De Nederlandse maakindustrie is het hart van de Nederlandse economie. Met een jaaromzet van 39,6 miljard staat de technologische industrie voor 6,6% van het BBP.”

 

Nederland is goed vertegenwoordigd

De vakgebieden binnen de productietechnologie komen volgens Baas terug tijdens de tweejaarlijkse EMO, dit keer gehouden in Hannover. “Ten opzichte van de vorige EMO in Milaan is het aantal Nederlandse exposanten gegroeid. Met twintig Nederlandse bedrijven is de Hollandse productietechnologie goed vertegenwoordigd. We zijn trots op de brede vertegenwoordiging op de grootse EMO.”

 

I4.0 en innovatie

Baas verwacht veel aandacht van de Nederlandse exposanten voor Industrie 4.0.“Smart Industry is ook belangrijk voor FPT-VIMAG. Maar de FPT-VIMAG- lidbedrijven laten ook nieuwe producten en ontwikkelingen zien tijdens de EMO”. Als voorbeeld haalt ze Leering Hengelo aan. Leering Hengelo is producent van straalinstallaties en totaalleverancier voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie. “Dit Hollandse bedrijf staat met een systeem van een straalmachine met een robot op de beurs. Een eigen, innovatieve oplossing.”

Andere bedrijven, zoals Hembrug, staat groter dan ooit op de EMO.“Hembrug Machine Tools is een fabrikant van harddraaimachines. Nooit eerder was Hembrug groter op de EMO aanwezig. Dit keer presenteren ze twee machines en tonen ze hun ‘4.0-oplossingen’”, zegt Baas.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden