29 november 2018 - 1 min leestijd

FPT-VIMAG zet nieuwe koers in

FPT-VIMAG gaat een nieuwe koers varen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 november jongstleden. “Alleen bedrijven met de meest innovatieve technieken zijn de winnaars van de maakindustrie”, aldus Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-VIMAG.

 

FPT-VIMAG verbindt zich aan de ambitie om de Nederlandse maakindustrie tot de meest innovatieve van Europa te maken. Echter, de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie staat onder druk. Digitalisering, robotisering en spanning op de arbeidsmarkt gaan een steeds belangrijkere rol spelen voor de Nederlandse maakindustrie. Als eigenaar van de TechniShow en branchevereniging van productietechnologie en -automatisering wil FPT-VIMAG de komende jaren actief met deze veranderingen aan de slag gaan.

 

“Kennis over innovatie, procesbeheersing en opleiding zijn hiervoor cruciaal”, vertelt Dooijewaard. “We weten dat technisch onderwijs onvoldoende aansluit op hetgeen waar bedrijven naar op zoek zijn. Om deze reden zet FPT-VIMAG zich actief in voor de verbetering van technische opleidingen.”

 

Daarnaast wil FPT-VIMAG actief gaan participeren in Smart Industry. “De winnaar in Formule 1 wordt bepaald door optimale samenwerking en de beste techniek. Hetzelfde geldt voor de maakindustrie. De nieuwe strategie heeft dan ook als doel FPT-VIMAG en haar leden de winnaars van de maakindustrie te maken.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden