24 januari 2023 - 4 min leestijd

Frans Lenting nieuwe commercieel directeur bij TechniShow Award-winnaar Van Ommen

Van Ommen heeft Frans Lenting benoemd tot commercieel directeur. Hij gaat samen met het team de nieuwe groeistrategie van de verspaningsspecialist voor technische groothandels handen en voeten geven. “We willen verder groeien, maar niet alleen financieel gedreven. Groei en plezier horen samen te gaan, bij onze dealers, eindgebruikers en bij ons”, vat hij zijn taak samen. 

Frans Lenting heeft jarenlange ervaring opgedaan in de groothandel. Ook internationaal heeft hij zijn sporen verdiend in marketing, sales en e-commerce. Sinds kort is hij als commercieel directeur aan de slag bij Van Ommen, de internationaal opererende leverancier van gereedschappen en opspanmiddelen voor de verspanende industrie. Zijn benoeming sluit aan op de nieuwe strategie van het Nederlandse bedrijf. Hierin hebben de klanten, de dealers en key-accounts, evenals de eindgebruikers van de gereedschappen een nog belangrijkere plek gekregen. “Mijn benoeming is de bevestiging dat we onze klanten nog meer aandacht willen geven en onze relatie met het dealerkanaal verder willen versterken”, zegt Frans Lenting. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat de nieuwe strategie internationaal tot groei moet leiden, maar benadrukt dat financiële groei niet voorop staat. “Groei en plezier, daar gaat het om. Laten we het leuk maken voor eenieder. We willen met elkaar groeien, samen met onze dealers, key-accounts en de eindgebruikers. Als zij groeien dankzij onze gereedschappen, groeit Van Ommen ook.”

Ondersteuning

De nieuwe strategie van Van Ommen berust op drie pijlers: verder versterken van de relatie met de dealers; data connectie voor key-accounts; en het Phantom platform uitbreiden. De eerste pijler, versterken van de relatie met de technische groothandels, houdt in dat Van Ommen de dealers méér gaat ondersteunen met zowel vaktechnische kennis als ook met content over het slim gebruiken van de Phantom verspanende en opspangereedschappen. Frans Lenting: “Alles met als doel dat de dealer de eindgebruiker beter kan adviseren.” Van Ommen ondersteunt bijvoorbeeld de eindgebruikers, de verspaners, één op één als dat nodig is. “Via de dealers kijken onze vakmensen bij de eindgebruiker mee om te zien hoe deze het verspaningsproces kan verbeteren”, zo geeft de commercieel directeur een voorbeeld. Ook zullen er meer trainingen in het Test- en Training Center in Beekbergen georganiseerd gaan worden. 

Connectiviteit

De afgelopen tijd heeft Van Ommen geïnvesteerd in het toegankelijk maken van het IT-systeem door derden. Dit is met name gedaan om de key-accounts gemakkelijker digitaal te koppelen. Orderinformatie kan nu eenvoudig via ERP-systemen uitgewisseld worden. Frans Lenting zegt: “We kunnen onze product- en orderinformatie koppelen aan de systemen van externe partijen. De grote inkoopverenigingen zijn vaak multibrand generalisten. Die vragen een andere benadering dan de individuele dealer.” Voor de key-accounts is dit van belang omdat ze hiermee hun aanbod kunnen vergroten met verspanende gereedschappen zonder dat de orderafhandeling extra handmatige handelingen vergt. Uiteindelijk profiteert hier ook de eindgebruiker van. “Zij hebben minder leveranciers nodig dankzij het bredere aanbod.”

TechniShow Award

De eindgebruikers van de gereedschappen en opspanmiddelen bestellen deze via de dealers en key-accounts en Van Ommen levert rechtstreeks, bijna alle gereedschappen de volgende werkdag. Hoewel de eindgebruikers dus geen directe klant van Van Ommen zijn, hebben ze wel een prominente plek in de groeistrategie. Frans Lenting: “Onze missie is het werk van de verspaner gemakkelijk maken. Daarvoor gaan we het Phantom.eu platform verder uitbreiden.” Afgelopen jaar heeft Van Ommen op de website een calculatietool voor verspaners geplaatst; is de zoekfunctie naar het juiste gereedschap verbeterd; zijn iconen geïntroduceerd om zonder rekenwerk de optimale inzet van een gereedschap te duiden en zijn veiligheidsbladen eenvoudig te downloaden. Van Ommen heeft met de Phantom universele frees en de werkgebiediconen de Technishow Innovation Award gewonnen. De jury noemde in de beoordeling vooral het gemak dat deze innovaties voor de verspaner opleveren. “De award is een bevestiging dat onze strategie om het de verspaner gemakkelijk te maken, aanslaat”, vindt Frans Lenting. Het winnen van de Technishow Innovation Award helpt dit aspect van de Phantom gereedschappen bredere bekendheid te geven. “We merken elke dag weer hoe fijn mensen het vinden als we kennis overdragen naar de eindgebruiker.” 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden